Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » RePont támogatás egy videósnál...

RePont támogatás egy videósnál adóköteles?

Figyelt kérdés

Van egy kis YouTube csatornám, eléggé feltörekvő, de már van annyi nézőm, hogy lehet érdemes lenne valami támogatási formát csináljak. A PayPal-t meg ezeket az adózás miatt kerülném egyelőre a várhatóan nagyon kevés támogatás miatt, ezért gondoltam a RePonra, meg láttam más tartalomgyártóknál is.

Ez adózás tekintetében mennyire szürkezóna? Mármint ugye hivatalosan támogatásnak minősül, nem klasszikus adománynak az ellenszolgáltatás miatt, de a RePont nem rögzíti a befizetőt, mármint a tényleges személyt, csak a QR kódot olvassa be. Ha ezt nem adóznám, abból lenne gond? Nem gondolok havi szinten egy ezresnél nagyobb bevételre...

febr. 17. 21:14
 1/3 anonim ***** válasza:
59%
Alapesetben nem adóköteles, mivel azt az összeget kapod vissza amit kifizettél a boltban, így nem számít jövedelemnek. Azt senki sem nézi, hogy a kettő nem ugyanaz a személy. Olyan mintha 50 Ft-ot odaadnál egy hajléktalannak az utcán, abból se kell adózni.
febr. 17. 21:33
 2/3 anonim ***** válasza:
0%
Viszont idővel a MOHU-nak feltűnhet, hogy mit csinálsz te Miskolcon, amikor 5 perce még Szegeden váltottál vissza. Akkor tilthatnak.
febr. 17. 21:34
 3/3 A kérdező kommentje:

Igen, ez bennem is megfordult, hátha ezért egy idő után tiltják a fiókot.

Egyébként ha maradok mégis egy PayPal-nál, akkor az onnan beérkezett jövedelmet az adóbevallásban az "Önálló tevékenységből származó jövedelem" részbe beírom, és meg is vagyok, vagy ez ez itt azért ennyire nem egyszerű?

tegnapelőtt 08:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!