Ha egy bróker oldalon tárolom a cryptóm akkor adóköteles vagyok?
Figyelt kérdés
Kb 2021 nyarán vásároltam vagy 20 ezer forint értékben BTC-t.
Ezt a pénzt bent szeretném hagyni nem szeretnék hozzá nyúlni, ezt jelentenem kellett volna az adóhivatal felé vagy nem?
Egyébként 25 év alatt vagyok ha ez számít.
2023. dec. 30. 19:57
1/4 anonim válasza:
Amíg nem váltod "Fiat" pénzre, dollárra, vagy euróra, stb, addig nem kell, addig elvan.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Tehát ha átváltom akkor egyből adóköteles? Kisem kell utalnom a számlára?
Mellesleg amikor kryptót vásároltam annak idején azt USDT-ben tettem majd abból vettem a BTC-t.
Tudtommal az USDT az nem fiat valuta.
2023. dec. 30. 20:20
3/4 anonim válasza:
Amíg kriptóban tartod, vagy kríptók között váltogatod addig "black box"-ban van, és csak ha "valódi" pénzre váltod, akkor kell bevallani.
Azonban ha nem nagy összeg, és vásárolsz rajta, akkor alkalmanként 20 000 Ft-ig adómentes, amennyiben összesen 200 000 Ft-ot nem halad meg egy évben.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm nagy segítség voltál! :)
2023. dec. 30. 20:38
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!