Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » TB fizetése 20 napon belül?

TB fizetése 20 napon belül?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Egy pár napja kaptam a NAV-tól levelet, hogy kellene rendeznem a TB összegem 20 napon belül. Sajnos ezt nem fogom tudni kifizetni ennyi időn belül, mert szűkösen vagyok és nagyon kell a pénz. Ilyenkor mit tudok tenni? Bevisznek a börtönbe?

febr. 4. 14:36
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Tavaly kihagytam egy évet egyetemen meg nem dolgoztam, valóban van fizetési kötelezettségem, csak nem értem, hogy miért kell ezt nekem most azonnal 20 napon belül rendeznem. Másoknak évekig nincs fizetve.
febr. 8. 13:25
 12/16 anonim ***** válasza:
0%

"miért kell ezt nekem most azonnal 20 napon belül rendeznem."

20 napon belül? Tavaly óta (1 éve) várják a járulék befizetésed Drága Bogár!

"Másoknak évekig nincs fizetve."

Ezen mások ellen valószínűleg már folyik a végrehajtási eljárás.

Csak jelzem: A NAV-tól kapott fizetési felszólítás előszele a végrehajtás megindításának.

Kérj rá AUTOMATIKUS részletfizetést. Minél előbb! Maximum 12 hónap alatt egyenlő részletben rendezheted. Kockás papíron tollal is meg lehet írni a kérelmet, csak jelezd benne egyértelműen, hogy az AUTOMATIKUS részletfizetési lehetőséggel szeretnél élni.

De benyújthatod ePapír szolgáltatáson keresztül is a kérelmet, ha rendelkezel ügyfélkapuval.

[link]

febr. 9. 05:14
 13/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget, elküldtem a kérvényt. Mennyi az esélye, hogy elfogadják?
febr. 12. 15:52
 14/16 anonim ***** válasza:

"Mennyi az esélye, hogy elfogadják?"

Az automatikus részletfizetésre irányuló kérelmed nem is utasíthatják el, ha két feltételnek megfelel a kérelmed:

- 2025. évben még nem kaptál automatikus részletfizetésre lehetőséget,

- a tartozásod nem haladja meg az 1 millió forintot.

Ha a fenti két feltétel teljesül, akkor a NAV köteles biztosítani maximum 12 hónapra a részletfizetést. Más döntést nem hozhat...

febr. 13. 03:40
 15/16 anonim ***** válasza:

... a NAV a döntéséről írásban értesít. Valószínűleg ügyfélkapun keresztül a tárhelyedre fogja kihelyezni az értesítést.

FONTOS! A helyt adó határozatban foglalt részletfizetési határidőket és összegeket pontosan tartsd be, tehát időben fizesd be a táblázatban feltüntetett részleteket arra a számlaszámra, amit a táblázatban megjelöltek!

Ha nem tartod be "atompontosan", akkor érvényét veszítheti. Arról, hogy érvényét vesztette a részletfizetésed vagy sem, nem fognak külön értesíteni.

febr. 13. 03:45
 16/16 anonim ***** válasza:
... elbírálási határidő 30 nap. 30 napon belül bármikor várhatod a NAV értesítését a kérelmeddel kapcsolatban.
febr. 13. 03:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!