Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » TB fizetése 20 napon belül?

TB fizetése 20 napon belül?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Egy pár napja kaptam a NAV-tól levelet, hogy kellene rendeznem a TB összegem 20 napon belül. Sajnos ezt nem fogom tudni kifizetni ennyi időn belül, mert szűkösen vagyok és nagyon kell a pénz. Ilyenkor mit tudok tenni? Bevisznek a börtönbe?

febr. 4. 14:36
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Hozzáteszem egyetemista vagyok, szóval biztosítva vagyok TB szempontjából.
febr. 4. 14:38
 2/16 anonim ***** válasza:
Le van írva a levélben, mit tudsz tenni
febr. 4. 14:59
 3/16 A kérdező kommentje:
Semmi nem volt leírva. Csak az, hogy hol tudom fizetni.
febr. 4. 15:00
 4/16 anonim ***** válasza:
Mennyivel tartozol?
febr. 4. 15:11
 5/16 A kérdező kommentje:
87000Ft
febr. 4. 15:25
 6/16 anonim ***** válasza:
Arra kapsz részletfizetést, ha beadod a kérelmet
febr. 4. 15:30
 7/16 anonim ***** válasza:
87 000-et nagyon kényelmesen meg tudsz keresni 20 napon belül.
febr. 4. 15:54
 8/16 anonim ***** válasza:
Mondjuk, tényleg 5-6 plazmaadás és megvan az összeg
febr. 4. 16:28
 9/16 anonim ***** válasza:
Hogy keletkezett hátralékod? Börtönbe nyilván nem visznek. Nem is értem, hogy élhet még mindig az emberek fejében ez a hit, hogy tartozásért börtönbe zárnak.
febr. 4. 20:00
 10/16 anonim ***** válasza:

"Hozzáteszem egyetemista vagyok, szóval biztosítva vagyok TB szempontjából."

Nem vagy biztosítva (az mást jelent), hanem egészségügyi szolgáltatásra jogosult vagy.

Úgy néz ki, hogy nem kéne fizetned eü. szolgáltatási járulékot. Ugyanis egészségügyi szolgáltatásra jogosult külön járulék fizetése nélkül az, aki a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény hatálya alá tartozó felsőoktatási intézményben NAPPALI rendszerű oktatás keretében tanulmányokat folytató nagykorú magyar állampolgár, menekült, vagy oltalmazott.

A suli lejelent a NEAK-nak. A NEAK írja elő, vagy törli a járulékokat, amit a NAV tart nyilván és hajt be.

Milyen időszakra íródott elő ez a 87 ezer járulék? Ezt a NAV értesítésből tudhatod meg. Lehet, hogy olyan időszakra, amikor valóban volt fizetési kötelezettséged. Nézz utána és írd meg nekem, hátha tudok segíten, hogy mit kell tenned. Köszi!

Csak azért kérdezem, mert nem szoktak ekkorát tévedni, ha valóban nem kéne fizetned járulékot.

febr. 8. 06:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!