TB fizetése 20 napon belül?

"Hozzáteszem egyetemista vagyok, szóval biztosítva vagyok TB szempontjából."
Nem vagy biztosítva (az mást jelent), hanem egészségügyi szolgáltatásra jogosult vagy.
Úgy néz ki, hogy nem kéne fizetned eü. szolgáltatási járulékot. Ugyanis egészségügyi szolgáltatásra jogosult külön járulék fizetése nélkül az, aki a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény hatálya alá tartozó felsőoktatási intézményben NAPPALI rendszerű oktatás keretében tanulmányokat folytató nagykorú magyar állampolgár, menekült, vagy oltalmazott.
A suli lejelent a NEAK-nak. A NEAK írja elő, vagy törli a járulékokat, amit a NAV tart nyilván és hajt be.
Milyen időszakra íródott elő ez a 87 ezer járulék? Ezt a NAV értesítésből tudhatod meg. Lehet, hogy olyan időszakra, amikor valóban volt fizetési kötelezettséged. Nézz utána és írd meg nekem, hátha tudok segíten, hogy mit kell tenned. Köszi!
Csak azért kérdezem, mert nem szoktak ekkorát tévedni, ha valóban nem kéne fizetned járulékot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!