Megbízási szerződés után SZJA-kötelezetség?
Nappali tagozatos hallgató vagyok, egy egyszeri megbízási szerzőség alapján kapnék egy cégtől jövedelmet. A megbízatás teljesítéséért két részletben fizetnének: 200.000 Ft-ot idén, 300.000 Ft-ot jövőre. Milyen SZJA és egyéb járulékfizetési kötelezetségem van idén? Gondolom önadózással kell bevallanom és befizetnem az összeget.
Ez egy egyszerű adatrögzítéses munka lenne és csak ez lenne a jövedelmem, mert nem dolgozom mellette semmit, csak főiskolai hallgató vagyok!
engem mint magán személyt csak a SZJA-kötelezettség terhel, idén 17%? A TB-t és többi járulékot a megbízónak kell állni?
Megbízási szerződésben kell megbízatási díjat feltüntetni? Visszamenőlegesen lehet kötni megbízatási szerződést? (Monjuk idén áprilisban kezdtem a munkát, de még szerződés létrejöttekor is tart)
Te mint magánszemély a nettó béredet fogod megkapni, ami a bruttó béred, mínusz a megbízód által kifizetett járulékterhek. És igen szja köteles a megbízási jogviszony.
Hogy visszamenőlegesen lehet e megbízási szerződést írni azt nem tudom, de a megbízási díjat mindenképpen fel kell tüntetni, ha van egy munkaszerződésed abban is leírják hogy mennyi lovettát kapsz nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!