Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mi a helyzet a táppénzzel?

Mi a helyzet a táppénzzel?

Figyelt kérdés

Én tappenzen voltam egy egesz honapot ( oktober 1-31-ig) majd 11 napot.( November 01-11-ig)

Két munkahelyem van. Kaptam egy utalast november 20-an.

Meg egyet november 21-en.

Ez a két munkahely miatt 1-1 utalas? Vagy osszesen nézik?

Nem talaltam rá értelmes magyarázatot. Az osszegek a tappenz kalkulatorral nem egyeznek.

Az egyik kicsivel tobb mint amennyit a foallasomban kerestem.

A masik viszont keves. Egyszeruen nem ertem. Kell még kapjak utalast vagy érjem be ennyivel?

dec. 7. 09:07
 1/8 anonim ***** válasza:
70%

A tappenz kalkulator nem pontos.

Nyilvan a november havi tappenzt decemberben kapod.

Egyebkent a munkaltatoid kene megkerdezni mennyit berszamfejtettek az egesz havi hianyzasbol.

Raadasul az elso 15munkanapi hianyzas betegszabadsag es csak utana jon tappenz. Mas az osszeguk es mast vonnak le belole. A betegszabi munkanapokra jar, a tappenz naptari napokra.

dec. 7. 09:12
 2/8 A kérdező kommentje:
A betegszabi akkor is beteg szabi ha táppénzen voltam? Varandosan?
dec. 7. 09:29
 3/8 A kérdező kommentje:
Annyit latok az utalas kozlemenyben hogy 241001-241 de a veget nem
dec. 7. 09:30
 4/8 anonim ***** válasza:
Ja hogy terhes vagy. Az mas.
dec. 7. 09:56
 5/8 anonim ***** válasza:

Terhességnél nincs betegszabi.

Leadtad az igazolást mindkét munkáltatónak, és a kettő két külön naplószámon volt? Kifizetőhelyek a munkahelyeid? A táppénzkalkulátor sose pontos, arra ne alapozz. Illetve ha a kormányhivatalhoz lett továbbítva az igazolás, ott nem egész hónapot számfejtenek egyszerre, hanem adott igazolást. Tehát ha volt egy pl 10.28-11.03-ig (ami H-V), az egyben lesz, nem megbontva.

Ha a munkáltató kifizetőhely, akkor náluk tudsz érdeklődni, ha nem, akkor a munkáltató székhelye szerinti kormányhivatalnál (de ez változó, hogy hajlandóak-e telefonban mondani valamit vagy sem). Ha nincs más, akkor e-papírban lehet kérdezni, azt muszáj megválaszolniuk.

De simán lehet hogy kevesebb a TP-d, mint gondolod.

dec. 7. 10:07
 6/8 A kérdező kommentje:

Ugy ertettem, hogy osszesen 6db igazolast adtam le. 3-3 db-ot.

10.01-10.15ig volt az elso

10.26-10.31ig a masidik

11.01-11.11-ig a harmadik.

Es osszesen 2 utalast kaptam.

Mind a 2 munkahelyre leadtam oket. Kulon papiron.

dec. 7. 11:26
 7/8 A kérdező kommentje:
10.16*
dec. 7. 11:27
 8/8 anonim ***** válasza:
Hát ennél többet csak pontos számok ismeretében lehetne mondani. De pl ha voltál betegszabin kb a megelőző 8 hónapban akkor kevesebb lesz a TP, meg ha akkor alacsonyabb volt a béred, akkor az számít, nem a mostani, de vannak egyéb tényezők is.
dec. 7. 12:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!