Ha volt munkahelyemről megkaptam a kilépő papírokat akkor még be lehetek jelentve?
"Ha volt munkahelyemről megkaptam a kilépő papírokat akkor még be lehetek jelentve?"
A munkaviszony megszűnését követően 8 nap a határidő a kijelentésre. Van, amikor a havi 08-as bevallásokon jelzik a munkaviszony végét, nem a hagyományos T1041-esen. Ilyenkor lassan futnak össze a dolgok, adott esetben a NAV hivatalból lezárja a jogviszonyt attól függetlenül, hogy kijelentett a munkáltató vagy sem. Sok esetben ez nem történik meg, mert a NAV-nak nincs rá kapacitása. Nem is lenne dolga, hogy ezeket figyelje, a munkáltató felelőssége, hogy a szabályoknak eleget tegyen.
Én 11 éve számoltam le az előző munkahelyemről. Azóta sem vagyok kijelentve onnan. Közben vettem igénybe álláskeresési járadékot, majd elhelyezkedtem máshol. Nem bukik ki sehol ez a dolog, engem meg annyira nem izgat, hogy foglalkozzam vele.
Egyik évben lekértem a szolgálati időmet a nyugdíjbiztosítótól. Náluk le van "végelve" az a jogviszonyom, tehát nem úgy kezelik, mintha két helyen lenne egyszerre munkaviszonyom.
Számomra így még inkább káoszos ez az egész. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!