Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha volt munkahelyemről megkapt...

Ha volt munkahelyemről megkaptam a kilépő papírokat akkor még be lehetek jelentve?

Figyelt kérdés
2 hete már,hogy megkaptam a kilépő papírokat,de ügyfélkapu szerint még be vagyok jelentve.pedig az azonnal jelezné ha kijelentettek volna.

nov. 28. 13:03
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg amikor a kilépőket elkészítik akkor ki is jelentenek. De lehet nincs a helyzet magaslatán a munkaügy. Volt egy történet a környezetemben, amit nem hittem volna el ha nem látom a saját szememmel. Párom anyukájáról kiderült, hogy elfelejtették kijelenteni a 12 évvel ezelőtti munkahelyéről. Járulékot nyilván nem fizettek utána, viszont a NAV úgy tartotta nyilván, hogy rendezett minden jogviszonya. Ennyi időn keresztül senkinek nem tűnt fel, hogy valami nem stimmel. Pedig volt is azóta nem egy munkahelye ahol úgyszintén teljes munkaidőben be volt jelentve, azért annak is ki kellett volna buknia, hogy hogy van valakinek két teljes munkaidős állása 😃
nov. 28. 14:10
 2/2 anonim ***** válasza:

"Ha volt munkahelyemről megkaptam a kilépő papírokat akkor még be lehetek jelentve?"

A munkaviszony megszűnését követően 8 nap a határidő a kijelentésre. Van, amikor a havi 08-as bevallásokon jelzik a munkaviszony végét, nem a hagyományos T1041-esen. Ilyenkor lassan futnak össze a dolgok, adott esetben a NAV hivatalból lezárja a jogviszonyt attól függetlenül, hogy kijelentett a munkáltató vagy sem. Sok esetben ez nem történik meg, mert a NAV-nak nincs rá kapacitása. Nem is lenne dolga, hogy ezeket figyelje, a munkáltató felelőssége, hogy a szabályoknak eleget tegyen.

Én 11 éve számoltam le az előző munkahelyemről. Azóta sem vagyok kijelentve onnan. Közben vettem igénybe álláskeresési járadékot, majd elhelyezkedtem máshol. Nem bukik ki sehol ez a dolog, engem meg annyira nem izgat, hogy foglalkozzam vele.

Egyik évben lekértem a szolgálati időmet a nyugdíjbiztosítótól. Náluk le van "végelve" az a jogviszonyom, tehát nem úgy kezelik, mintha két helyen lenne egyszerre munkaviszonyom.

Számomra így még inkább káoszos ez az egész. :)

tegnapelőtt 06:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!