Mi lesz ha nem fizetem be a tb tartozást ebben az esetben?
Figyelt kérdés
Van kb. Negyvenezer forint tb tartozásom, köteles vagyok megfizetni, mi lesz ha nem fizetem?
Több tartozás nem lesz mert már munkába álltam.
nov. 12. 18:41
2/3 anonim válasza:
Első lépcsőben, ha az ügyfélkapura érkezett fizetési felszólításra nem reagál valaki, inkasszózni szokták a bankszámlát. Ilyenkor végrehajtási költségként egy ötezressel megfejelik, + számítanak fel késedelmi pótlékot, de azt csak évente egyszer november 15-én szokták kérni, ha eléri az 5000 Ft-os határt.
3/3 anonim válasza:
• Vagy letiltják a jövedelmedből, vagy leinkasszálják a bankszámládról a tartozásodat.
• A végrehajtás költsége alapból 10 ezer forint költségátalány, valamint 10 ezer forint költségminimum. Ilyen költséggel indul egy végrehajtás. Tehát kapásból 20 ezer forinttal megfejeled a hátralékodat, ha a NAV kénytelen behajtani a 40 ezer tartozásod végrehajtás útján, nem pedig önként és dalolva fizeted azt be.
Ezt azért gondold át...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!