Lakásvásárlási illeték hogyan?
Ha van ügyfélkapus regisztrációd, akor oda küldik ki, nem postázzák.
Ebeven az üzeneteknél le tudod kérdezni.
Simán belefér ennyi csúszás, ha le van terhelve az illetékosztály.
Az illetékről szóló határozatot alapból ügyfélkapura küldik ki. Ha nem vagy elektronikus kapcsolattartásta kötelezett, akkor postán (is) ki fogják küldeni.
"És azt hogy fizetem be?"
A határozatban benne lesz, hogy milyen számlaszámra kell elutalnod. Ha postai csekken szeretnéd fizetni, akkor külön igényelned kell hozzá csekkeket a NAV-tól. Annyi példányban, ahány részletet fizetned kell. Már ha nem küldenek a határozattal együtt befizetési csekkeket. Nem szoktak.
Ha van ügyfélkapud, akkor le tudod kérni az adószámládat a NAV rendszerből. Ha ott már van felkönyvelve az 521. adónemre kötelezettség, akkor nem jutott el hozzád a NAV határozat. Ugyanis annak még jogerőre kell emelkednie, hogy egyáltalán bármilyen kötelezettség könyvelődjön az adószámládon. Ha részletekben fizetheted, akkor a részletek esedékességének napján könyvelődik fel a befizetnivalód.
Ha az adószámlán még nincs előírva semmi, akkor még nem született meg az illeték-fizetési kötelezettségedről a határozat, vagy már igen, de még nem jogerős. Türelem...
NAV-rendszer elérhetősége ->
Ha nem vagy elektronikus kapcsolattartásta kötelezett, akkor postán (is) ki fogják küldeni.
Négyet kaptam magánszemélyként kizárólag ügyfélkapura.
7-es!
Ennek jelentősége semmi. A többség jogerőként ismeri, nem volt kedvem elmagyarázni, hogy a véglegessé válás mit is jelent, mert sok értelme nem volt a névváltoztatásnak, csak zűrzavart okoz.
Ezer éve nincs APEH sem, attól még mindenki tudja, hogy miről beszélünk...
"Négyet kaptam magánszemélyként kizárólag ügyfélkapura."
Az lehet, de ha nem vagy kötelezett elektronikus kapcsolattartásra, valamint nem rendelkeztél arról, hogy ügyfélkapun szívesen várod a küldeményeket a postás helyett, akkor jogerőzni (bocsi 7-es -> véglegessé válni) kizárólag akkor lehetne, ha postán is átvetted azt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!