A lakasvasarlas utani 4% illetek fizeteset mikor kell elkezdeni?
Elküldik ügyfélkapura.
Megvárják, míg a földhivatal bejegyzi a nevedre, utána is még hetek mire kiküldik.
Április elején szerződéskötés volt, májusban utalt a bank, junius elején birtokbavétel és július második hetében kaptam meg a NAVtól a határozatot.
Augusztus második hetéig (kézhezvézeltől 30 nap) volt időm beutalni annyit, hogy 1 millió alatt legyen és augusztusban ahogy letelt a készhezvételtől a 30 nap tudtam a fennmaradóra részletfizetést igényelni, amit pár nap alatt jóvá hagytak és kaptam az ütemezést. Szeptemberben kellett első részletet fizetni.
Nyilván ez idő az illetékes NAV iroda leterheltségétől, adás-vételek számától függ.
Nyugi, amíg az illetéket kivető határozatot kézhez nem kapod. Ha van ügyfélkapud, de nem rendelkeztél arról, hogy kizárólag elektronikusan tartod velük a kapcsolatot, akkor könyvelt postai küldeményként (is) ki fogják küldeni, egyébként nem állhat be a kézbesítési vélelem.
Ha rendelkeztél afelett, hog elektronikusan fogadod tőlük az iratokat, akkor nem küldik ki postán, mert a rendelkezésed alapján be tud állni a kézbesítési vélelem.
Határozat, végzés esetén ez mindig fontos tényező.
A határozat annak kézbesítését követő 30. napon válik jogerőssé, ha nem nyújtasz be fellebbezést ellene. A 30. nap lesz a fizetési kötelezettség esedékessége.
Nem ritka a több hónapos "késés". Akkor sem kell megijedni, ha csak jövőre kapjátok meg a határozatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!