Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » A lakasvasarlas utani 4%...

A lakasvasarlas utani 4% illetek fizeteset mikor kell elkezdeni?

Figyelt kérdés
Azt gondoltam jelentkezik a NAV, több mint 1 hónapja vettük a lakást, azóta semmi. Ügyfélkapura küldenek majd valamit, vagy nekem kell megoldani? El szeretném kerülni a késedelmi kamatos dolgot, gondoltam inkább rákérdezek.
szept. 11. 17:10
 1/6 anonim ***** válasza:

Elküldik ügyfélkapura.

Megvárják, míg a földhivatal bejegyzi a nevedre, utána is még hetek mire kiküldik.

szept. 11. 17:34
 2/6 anonim ***** válasza:
Nekünk 10 hónap után küldték.
szept. 11. 18:49
 3/6 anonim ***** válasza:
Augusztusban került birtokunkba az ingatlan, talán októberben küldték Ügyfélkapun és december volt az első részlet.
szept. 11. 21:29
 4/6 anonim ***** válasza:

Április elején szerződéskötés volt, májusban utalt a bank, junius elején birtokbavétel és július második hetében kaptam meg a NAVtól a határozatot.

Augusztus második hetéig (kézhezvézeltől 30 nap) volt időm beutalni annyit, hogy 1 millió alatt legyen és augusztusban ahogy letelt a készhezvételtől a 30 nap tudtam a fennmaradóra részletfizetést igényelni, amit pár nap alatt jóvá hagytak és kaptam az ütemezést. Szeptemberben kellett első részletet fizetni.

Nyilván ez idő az illetékes NAV iroda leterheltségétől, adás-vételek számától függ.

szept. 12. 08:42
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
#1-es leirta a lényeget. Nekünk 3 hónap volt, mire megjött, de Covid időszakban volt és a földhivatal is takaréklángon dolgozott. Ügyfélkapura kaptam egy levelet, hogy azt hiszem 10 napom van befizetni az illetéket. Aznap befizettem, viszont nekem az volt az érdekes hogy nem kaptam róla semmit, pedig minden egyéb ügyben szoktak küldeni értesítőt, hogy a dolog rendben van...
szept. 12. 10:02
 6/6 anonim ***** válasza:

Nyugi, amíg az illetéket kivető határozatot kézhez nem kapod. Ha van ügyfélkapud, de nem rendelkeztél arról, hogy kizárólag elektronikusan tartod velük a kapcsolatot, akkor könyvelt postai küldeményként (is) ki fogják küldeni, egyébként nem állhat be a kézbesítési vélelem.

Ha rendelkeztél afelett, hog elektronikusan fogadod tőlük az iratokat, akkor nem küldik ki postán, mert a rendelkezésed alapján be tud állni a kézbesítési vélelem.

Határozat, végzés esetén ez mindig fontos tényező.

A határozat annak kézbesítését követő 30. napon válik jogerőssé, ha nem nyújtasz be fellebbezést ellene. A 30. nap lesz a fizetési kötelezettség esedékessége.

Nem ritka a több hónapos "késés". Akkor sem kell megijedni, ha csak jövőre kapjátok meg a határozatot.

szept. 12. 18:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!