Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Tb bejelentkezés elutasítás?

Tb bejelentkezés elutasítás?

Figyelt kérdés

Sziasztok, a NAV küldött egy levelet, amiben elutasították a tb bejelentkezésemet, amiben elvileg jogosult vagyok a tb re.Pedig a jogviszonyom megszűnése utáni 45. nap kitöltöttem a nyomtatványt, és elutaltam a pénzt is.

Előre köszi a válaszokat!

tegnap 11:51
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell bejelentened, automatikusnak kellene lennie az előírásnak.
tegnap 12:04
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem volt indoklás az elutasításban?

Éltél korábban külföldön?

tegnap 12:39
 3/5 A kérdező kommentje:
De, indoklásban az volt írva hogy jogosult vagyok a tb-re. Nem éltem külföldön.
tegnap 13:03
 4/5 anonim ***** válasza:
Álláskeresésit nem kértél?
tegnap 14:42
 5/5 anonim ***** válasza:

2020. július 01-je óta nem kell bejelentkezni járulék fizetésére. Automatikusan előírja a NEAK, ha keletkezik járulékfizetési kötelezettséged. Erről értesíti a NAV-ot, aki felkönyveli a kötelezettséget az adószámládra, valamint aki tovább értésít téged írásban róla.

Ez arra az esetre is igaz, ha megszűnne a járulékfizetési kötelezettséged. Arról értesíti a NEAK a NAV-ot, aki levégeli a további kötelezettségek előírásait, és értesít róla, hogy miért és mikortól szűnt meg a fizetési kötelezettséged.

Nincs már "bejelentkezés" járulék fizetésére...

tegnap 16:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!