Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » NAV bejelentkezés szükséges...

NAV bejelentkezés szükséges ebben az esetben (21T1011U nyomtatvány)?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Kaptam egy levelet a NAV-tól, hogy őket értesítették, hogy munkaviszony megszűnése miatt 2021. december 22-től saját magamnak vagyok köteles fizetni a TB járulékot ameddig nem lesz új bejelentett munkahelyem (ezt eddig is tudtam egyébként).

Ebben az esetben be kell még menjek személyesen bejelenteni az új kötelezettségemet, vagy ügyfélkapun át esetleg át kell küldeni a kérdésben megszámozott nyomtatványt? Mert egy másik kérdésnél láttam, hogy valaki így csinálta.

Csak annyit írtak, hogy fizessem be mostantól minden hónapban. Vagy csekket igényelve, vagy online utalással. A decemberit január 12-ig kellene elutalnom, az még a tavalyi.

Illetve a címzetthez csak ennyit kell írni, hogy NAV Egészségügyi szolgáltatási járulék beszedési számla (adónem kódja 408) + közleménybe az én adószámom?

2022. jan. 4. 17:25
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem kell semmit csinálnod, csak fizetni a díjat.
2022. jan. 4. 17:37
 2/3 anonim ***** válasza:

1. Előző tökéletesen írja, már megkaptad az automatikus értesítést, csak perkálni kell

2. Az idei évre már a 22T1011U a nyomi, amennyibe automatikusan nem kaptál volna értesítést, és magadnak kellett volna jelentened a fizetési kötelezettséget 🙃

2022. jan. 4. 18:54
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Uh, tényleg, már másik év van.
2022. jan. 4. 22:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!