Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Megbüntettek júniusban a...

Megbüntettek júniusban a villamoson (DKV), mert nem volt jegyem. A napokban küldték az utolsó felszólítást, hogy fizessem be. Ebből lehet valami?

Figyelt kérdés

Azt írják, ha 15 napon belül nem fizetek 35.000-et, akkor ,,a társaság haladéktalanul kezdeményezi a jogi eljárást”.. Olyanok véleményét várom, akik sosem fizették ki a büntetést (márha van ilyen), és semmi nem lett belőle vagy jogászokét, aki tényleg ért hozzá. Okoskodásokat nem kérek. Elfelejtettem befizetni, emberből vagyok én is.. De azért 35.000, az 35.000 egy 460 Ft-os elmaradt jegyért…

Hallottam olyan sztorikat, hogy csak fenyegetőznek, de nem lett belőle semmi.

20 éves vagyok, van a nevemen egy elég nagy ház. Esetleg arra fogják ráterhelni? Vagy tárgyalásra kell járnom? Vagy ez hogy lesz? Márha lesz bármi is?

Előre is köszi:)

okt. 31. 22:24
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
27%

Azért írják, hogy utolsó felszólítás mert meg fog szűnni a cég.

Amúgy max. letiltják a fizudból

okt. 31. 22:28
 2/18 A kérdező kommentje:

Tehát semmi durvaság nem lesz, ha nem fizetem be?

Ja, és most látom, hogy október 15-én kelt. (Most vettem észre a levelet.) És azt írja, hogy 15 napon belül, NEM munkanap, hanem nap. Szóval tegnap lejárt..

okt. 31. 22:36
 3/18 anonim ***** válasza:
76%
Inkább fizesd be, ha nem teszed a végén sokkal többet kell befizess.
okt. 31. 23:30
 4/18 anonim ***** válasza:
80%
Végrehajtónak adják, és letiltja a pénzedből.
okt. 31. 23:38
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

2

Nem a levél kelte számít, hanem az átvétel napja. Az a nulladik nap.

Tehát, az átvételt követő nap az első nap. Így számold ki, hogy melyik a 15.

De ha a 16. vagy a 20. napon fizetnéd ki, akkor sem lenne gond belőle.

Ez nem egy végrehajtó vagy bíróság által meghatározott, jogvesztő határidő. Örülnek, ha hamar pénzt látnak.

nov. 1. 00:22
 6/18 anonim ***** válasza:
70%
Miert nem akkor fizetted felesbe?
nov. 1. 05:02
 7/18 anonim ***** válasza:
82%

"Ja, és most látom, hogy október 15-én kelt. (Most vettem észre a levelet.) És azt írja, hogy 15 napon belül, NEM munkanap, hanem nap. Szóval tegnap lejárt.."

Soha nem a keltezés számít, hanem az a nap, amikor az értesítést átvetted. Nyilván könyvelt postai küldmeményként érkezett, nem pedig "simán". Átvétel napját követő nap lesz az első nap a 15 napos határidőből.

Ha nem fizeted ki:

- Átadhatják végrehajtásra az ügyet. Ilyenkor egy önálló bírósági végrehajtóhoz kerül az (ÖBV), aki ezt az összeget még megfejeli a saját végrehajtási költségeivel.

Az ÖBV-nek joga van a béredet tiltani, a bankszámládat inkasszózni, vagyontárgyaidat lefoglalni és árverésen értékesíteni.

Hatalmas tévedés azt hinni, hogy feltétlenül az összeg nagysága számít és ilyen kis összegekre nem ugranak rá. A hitelező "diktál". A te esetedben a hitelező a "társaság", mert neki tartozol a büntetés összegével. Ő dönti el, hogy továbbviszi az ügyet, vagy sem.

Én 8 ezer forintot fizettem be a gyerekem büntetésére 380 forintos jegy miatt. Ha nem fizettem volna be 15 napon belül, akkor arra is rárakodott volna 30 ezer forint.

Mivel ismerem az eljárást akkor, ha nem fizetünk, nem vállaltam fel a tortúrát vele, valamint a további végrehajtási költségeket.

Ugyanis többszörösére képes duzzadni. Nem véletlen. Elrettentés a szándék.

nov. 1. 05:49
 8/18 anonim ***** válasza:
76%
Büntetésed 460 forintos jegyből 35 000 lett. Szerintem érdemes tanulni belőle, mert ahogy 7# írta a tartozásod csak növekedni fog, ha bírósághoz majd behajtöcéghez jut, és a 460 forintos jegyből 100e tartozásod lesz, amit fizetésedből vonnak le. Spórolj magadnak pénzt és időt, vedd fel velük a kapcsolatot és előzd meg a bírósági ügyet!
nov. 1. 07:40
 9/18 anonim ***** válasza:
62%

2021: "a legnagyobb, egyösszegű befizetés 2 797 400 forint volt" Forrás: [link]

Szerintem mindenkinek joga van hülyének lenni így nem akarlak semmire sem rábeszélni. A tartozásod az évek során exponenciálisan nőni fog. Ha nincs semmi a neveden és fizetésed sincs akkor nem tudják behajtani rajtad. De mihelyt lesz egy örökölt ingatlanod, vagy elmész dolgozni, mert nem lesz aki eltart, akkor ne csodálkozz.

nov. 1. 08:55
 10/18 anonim ***** válasza:
69%
Ha nem fizeted be, megy a behajtóhoz, aztán majd nem 35, hanem 135 ezer lesz belőle.
nov. 1. 09:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!