Mennyi lehet a reális könyvelési díj egy egyéni vállalkozónak?
eva évek óta nincs :D
Áfás? Alkalmazott van? Átalány vagy tételes szja?
Nálam alanyi mentes átalányadózó, alkalmazott nélkül 25 e. Ez nem állna meg ennyiből.
Így ahogy az egyes írja. Nálunk is 25 ezer az alapdíj, de ezt az adózási mód, tevékenység, alkalmazottak, külföldi kapcsolatok, etc befolyásolják.
A tiéd így látatlanban nálunk is több lenne.
Nekem alanyi mentes átalányadózó ev-ként havi 7000 a könyvelési díj. Mondjuk én nem vagyok bonyolult eset, mert havi egy számla van, külföldre így ÁFA-körbe sem kerülök.
A 25 ezer szerintem baromi sok.
Nem tudhatod, hogy irgalmatlan sok, amíg nem ismered a cége részleteit.
Akinek pedig jó és megbízható könyvelője van havi hétezerért, az nagyon becsülje meg, mert manapság már a fehér holló kategória. Nem tudom hány ügyfelet kéne vállalnunk hétezres darabáron, hogy fenn tudjuk tartani az irodát.
7, nincs cége, ev
20-25k alapdíj reális, havi 350 számlára a 66 se olyan baromi sok
A 7k viszont irreálisan alacsony, még 1 számlához is
Alapvetően havi 340 tétel + ha azok átutalásos számlák, azok
bank oldala ugyanennyi, az 680 tétel/hó. Tételezzük fel, hogy áfás is vagy. A tevékenységed nem tudjuk, (webshop esetleg?)
ahogy azt sem, hogy vannak-e export/import számlák, hitel stb. Mennyi az információigényed? Ezek elég sokat mozdítanak az áron.
A #6-os miért írod, hogy irgalmatlan sok? Komolyan érdekel.
A 66 egyáltalán nem tűnik soknak, nálunk ez simán reális lehet, sőt. De ez Bp.
Oké, tételes SZJA és ÁFÁS vállalkozás esetén nem sok.
Magamból indultam ki, én átalányos vagyok és nem ÁFÁs, szóval se bejövő számla, se ÁFA, se semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!