Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Saját rezsis beruházásnál...

Saját rezsis beruházásnál miért van áfa?

Figyelt kérdés
Miért kell áfát bevallani (fizetendő és levonható) amikor csinálok egy új tárgyi eszközt magamnak? Picit abszurdnak tűnik a koncepció.
szept. 28. 15:26
 1/4 anonim ***** válasza:
Miért abszurd? A te gazdagodásodra állítottál elő valamit. Ha valakitől megvetted volna, akkor ő azért fizetett volna áfát, te meg levonod. Így ugyanaz történik.
szept. 28. 15:51
 2/4 A kérdező kommentje:

A saját termelésű készletet is én készítettem, ott még sincs áfa ha jól értem.

Az én fejemben úgy él az áfa mint termék, szolgáltatás értékesítéséhez kapcsolódó adó, ezért hangzik kissé elvontnak, hogy én magamban csinálok valamilyen tárgyi eszközt, aztán felszámítom az adót rá pedig nem volt értékesítés.

szept. 29. 01:05
 3/4 anonim ***** válasza:
Hát figyi. Akkor csak szimplán fogadd el, hogy így van és kész. Ha belegondolsz van logika mögötte.
szept. 29. 04:03
 4/4 anonim ***** válasza:
Az áfa az az ado, amit a vegso fogyaszto fizet. A kozbenso termelok kereskedok ezert visszaigenylehetik de be kell fizetniuk. Ez eleg orult rendszer mert normalisan fad ra lenne szukseg a folosleges utalasok elkerulesere ill ez csalasra is lehetoseget ad.
szept. 29. 07:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!