Egyéni vállalkozó külföldi főállása mellett hogy fizet járulékot?
Jelenleg másodállású ev. vagyok, magyar főállás mellett. Hamarosan Ausztriában fogok főállásban dolgozni, de a másodállású vállalkozásom is megtartanám.
Ilyenkor eddig azt olvastam, hogy ugyanúgy nincs kötelező járulék alap, hisz a másik országban biztosított leszek.
A gyakorlatban ez hogy néz ki? Hogy igazolom a NAV felé a külföldi jogviszonyt? A1 nyomtatványt írják több helyen, de azt a NAV megvárja amíg az osztrák hivatal kiküldi és be tudom mutatni?
Az szja bevallás hogy néz ki? A főállásom után Ausztriában, a másodállás Magyarországon, vagy összevonva csak az egyik országban kell beadni?
3
Nem mivel nem magyar adóalany így Ausztriában adózik. Egyszerre két országban nem lehetsz adóalany.
Köszönöm mindenkinek!
Én úgy tudom biztosított nem lehetek két országban, adóalany lehetek.
Ilyenkor az 58 -as bevallást 0 -san sem kell beadni, mint magyar főállás mellett?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!