Egy nagyon fontos kérdéssel fordulok hozzátok! adótartozás van a nagyszüleim házán, viszont ők nem tudják kifizetni és a nav elszeretné árverezni, otthon nélkül maradnának! Esetleg van megoldás rá hogy ne árverezzék el?
Az átiratni a nevünkre megoldást nem ajánlom, vagyonmentésnek tűnhet (az is)- bár ha kiskorú vagy, akkor még érthető a tudatlanságod és értékelhető az, hogy igyekeznél tenni érte.
A szüleidet kellene rávenni (bár ez sem a te dolgod), hogy ha évekig (!!!) nem tettek semmit, lapítottak, sunyítottak, akkor ideje az utolsó percben mozdulni… tessék menni részletfizetést kérni, tárgyalni a végrehajtóval, ne adja ég kifizetni, amit eddig nem tettek meg… mert ne legyenek illúzióid, ez nem 1-2 hónap véletlen elfelejtés következménye (ilyen szektorban dolgozom, tudom).
Szereted a szüleid, ezért talán nem könnyű a felismerés, hogy felelőtlenek és pénzügyileg analfabéták, mindezt elkerülő magatartással súlyosbítják- egyetlen rögös, de talán még járható út van: tárgyalni, egyezkedni, részletekben fizetni, megállapodni, illetve vevőt találni, aki nem nyomott áron megveszi mielőtt az árverést tűzik.
Nem tudom, pontosan hol áll az ügy, de eddig is rengeteg (!) lehetőségük lett volna, de még az árverés napjáig is több lehetőség van, de bűncselekményt (fedezetelvonás) azért nem kéne elkövetni…
Ez akkor is így van, ha ne adja ég telepofával hibáztatnak mindenkit és mindenki lelketlen-sz—r-szemét, mert nem rohannak őket megsegíteni.
Nem elfelejtve ennek a helyzetnek a nehézségét és a tragédiáját- főleg, ha gyerekek is vannak!- ezt kizárólag maguknak és a tunyaságuknak köszönhetik. Minden más a felelősség elkenése.
#3 az #1 pedig jókat írt, nem nyelvtannáciskodni kellene megállja az egész a helyét szülők-nagyszülők viszonylatában is és nagyszülőknél is lehet egy aggódó kiskorú itt a kérdező.
Azért 3 faék egyszerűségű középfokú tanév, depláne nagykorúság, cselekvőképesség és jogképesség birtokában ugye már nem lenne nehéz felfogni egy válasz lényegi tartalmi elemeit és tudni azt, hogy vh-t nem -főleg- a közszféra indít Magyarországon sem.
Beszólni persze menő, ugye?
Ja és nem a megköpködött #1 vagyok, akiben ott a tapasztalat, éleslátás és a jószándék is, ellentétben a szavakon és családi relációkon lovagló #3-sal. Csak egy egyszerű polgárjogi bíró (nem MO már)…így gondolom én is faék vagyok pedig kb ezt tanácsoltam volna én is a kérdezőnek: a végrehajtó irodát keressék fel a nagyiék sürgősen (és el ne hidd, hogy ez közszféra…). Ha te nem tudsz hatni fájuk, esetleg az a szülőd, aki a gyerekük.
Ezzel mégis mennyiben segítettél itt egy láthatóan kétségbeesett kérdezőn drága jó megmondóember 3# ?
Mivel az ingatlan árverezéshez komoly tartozás kell, nem valószínű, hogy ezt a család ki tudná fizetni. Gondolom ez a probléma. És a fokozatos törlesztést is feltehetően kérték engedélyezni.
Ha teljesen reménytelen a helyzet, akkor megpróbálhatják a házat ők eladni. Ehhez a NAV hozzájárulását kell kérni. Talán akkor marad valami pénzük, amiből alacsonyabb szinten meg tudják majd oldani a lakhatásukat.
Ez volna ésszerű, de idős emberek ezt nem fogják megtenni. Majd sodródnak az eseményekkel és a végén ott állnak majd pénz nélkül. Sajnos ez a tipikus. :-(
"Vagy valamilyen megoldás?"
Igen, van. Kifizetitek a tartozást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!