Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Kell egészségügyi járulékot...

Kell egészségügyi járulékot fizetnem meg Tb járulekot is?

Figyelt kérdés

A helyzet, hogy március óta vagyok átalányadózóként vallalkozó, ez a fő foglalkozásom. Fizetem a Tb járulékot, szochót minden hónapban. Most erre a nav kiküld nekem az elmúlt 3 hónapra egészségügyi járulék tartozást, holott a könyvelő már többször küldött be erre vonatkozó nyomtatványt. Most akkor fizetem a 40 x ezer tb-t meg még havi 11 eü járulékot is külön kéne? Bemegyek majd ha tudok ügyfélfogadási időben de ezt nonszensznek találom.

Köszönöm ha tud valaki ötletet, hogy mit lehetne még ezügyben tenni amíg nem jutok be személyesen.

jún. 19. 15:54
 1/6 A kérdező kommentje:
Bocsi elírtam, a 40 ezer a szochó, 60 valamennyit fizetek Tb-re.
jún. 19. 17:28
 2/6 anonim ***** válasza:
Feltételezem, hogy 01. 02. hónapban, valamint a 03. hónap egy részében nem volt biztosítással járó jogviszonyod, ezért egészségügyi szolgáltatási járulékfizetési kötelezettség terhel ezekre az időszakokra. Március X. naptól pedig főállású vállalkozó vagy, onnantól kezdve csak az ezzel kapcsolatos közterheket kell fizetned.
jún. 19. 17:46
 3/6 A kérdező kommentje:
Végig volt jogviszonyom megszakítás nelkül. A tartozást április, május, júniusra írja az adószámlán látszik.
jún. 19. 21:18
 4/6 anonim ***** válasza:
Légyszíves konkrétan írd le, hogy melyik adónemen látod ezt a kötelezettséget felkönyvelve, mert lehet, hogy elbeszélünk egymás mellett...
jún. 20. 04:22
 5/6 A kérdező kommentje:
Egészségügyi szolgáltatási járulékra ír 11 300/hót. Katás voltam előtte 8 évig, abból léptem át átalányadózóiba. Nem volt tartozásom sem biztosítatlan hónapom.
jún. 20. 08:17
 6/6 anonim ***** válasza:
Azt nézzétek meg, hogy a T1041-es nyomtatványt feldolgozták-e?
jún. 20. 10:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!