6 órába vagyok bejelentve egy munkahelyen, napi bejelentéssel, kb 12 napot dolgozok egy hónapba ugyanugy fizetnem kell magam után az egeszsegugyi jarulekot? Tb Oktober elejen kezdtem dolgozni azelott nemvolt melom így kaptam a levelet a navtol hogy
Napi bejelentés (egyszerűsített foglalkoztatás, alkalmi munka) nem keletkeztet biztosítási jogviszonyt. Mivel nem keletkeztet, ezért az egyszerűsített foglalkoztatás (EFO) ideje alatt is van egészségügyi szolgáltatási járulék-fizetési kötelezettséged.
Ha munkaviszonyban foglalkoztatnának, akkor nem lenne ilyen gondod. Ugyanis a munkaviszonyos bérből levonják a fenti járulékot kiváltó közterhet a dolgozóktól, míg EFO esetén ilyen járulékot nem vonnak a fizetett munkabérből, tehát magadnak kell rendezned az állam felé az eü. szolgáltatási járulékot.
Napi bejelentés... semmire nem leszel jogosult utána. En azt javaslom, hogy szabadnapokon aktívan keress munkát. Ha van jobb én valtanek
. Mapi bejelentéses melonak nagyon sok hátránya van. Rajtad sporol ezen a cég..
"semmire nem leszel jogosult utána."
Ez nem teljesen igaz.
Baleseti ellátásra, álláskeresési járadékra, valamint nyugellátáshoz szolgálati időre jogosult leszel általa. De csak erre a 3 dologra.
5-ös!
Az egyik rokonom napi bejelentéssel szeretne dolgozni egy vendéglátóhelyen, mert hiányzik még a nők40-hez pár éve. Ehhez is jó akkor valóban? Mert én nem voltam biztos benne.
Szerintem a nők 40-hez nem lesz megfelelő, csak az öregségi nyugdíjhoz.
A nők 40-hez olyan időszak kell, amikor nyugdíjjárulékot is vonnak a bérből. Az EFO-nál ilyen nincs, de utána járok, hogy a kivételek közé sorolja-e a törvény ebben az esetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!