Miért veheti el a munkáltató a mozgó bért?Nekem az alapbéren felül van 50000ft mozgóbérem.5 nap Táppénzen voltam és a főnököm el vett 10000ft mozgóbért! Ez jogos ?? És meg egy kérdés ezt szóban meg teheti?Nem kaptam róla semmilyen papírt!
Ahogy az egyes mondja, de valoszinuleg megteheti.
Ezek adhato bonuszok, tehat barmikor megszuntetheti. Nem kepezi reszet a szerzodeseden szereplo berednek.
De nem kotelezo adniuk. Erted?
Ha valami nem kotelezo akkor milyen indoklast szeretnel?
De a legjobb ha a munkahelyeden erdeklodsz.
Ez olyasmi lehet, mint nálunk a munkaköri pótlék volt.
Kaptam 50 000 ft-ot, de ha szabin voltam, akkor ez nekem hetente 12 500 ft-ba került, egy 20 napos hónapban.
Tulajdonképpen bónusznak felel meg?
Azt elveheti.
"És erről semmilyen írásbeli dokumentumot nem kell adni ? Csak szóban el veheti?"
Normális helyen ilyen juttatásokról belső szabályzókat adnak ki. Kinek jár, milyen feltételekkel és mikor nem jár milyen feltételekkel.
Ezeket a belső szabályzatokat a dolgozó is megismerheti, a munkáltató köteles azt biztosítani, hogy beleolvashass, ha kéred.
Tehát pofára nem mehet a dolog -> dolgozók közötti egyenlőség elve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!