Kanadai céggel mennyit kell adózni Magyarországra, ha magyar lakos vagyok?
Figyelt kérdés
Én úgy tudom, hogy teljesen ugyanazt az összeget. De akkor mégis miért jobb a Kanadai cég? Férjem valami olyat mondott, hogy beszámlázza azt az összeget, amit nekem kellene számlázni és akkor elvileg el tudjuk kerülni a magas adókat. Ez nem lenne adó csalás? Nem ütjük meg benne a bokánkat? Meg mennyi pénzig tudna beszámlázni? Online vállalkozásról van szó, már bőségesen itt lenne az ideje kivenni a pénzeket és adózni utánuk. Nem szeretném, ha megütnénk a bokánkat, de a magyar államnak se szeretnék egy csomó pénzt fizetni, mert az magyar orvosok nem igazán segítettek eddig, csak ha életveszélyes állapotban voltam. Szóval Kanadába kiköltözés se opció, mert sokba kerül az orvos biztosítás ellenére is. 15% meg rengeteg adó a semmire, mert úgyis magánorvoshoz megy az ember.szept. 3. 04:09
1/4 anonim válasza:
Mivel magyar adóilletőségű vagy ezért a magyar adószabályok vonatkoznak rád/rátok.
Az adót legálisan elkerülni nem lehet.
A személyi jövedelemadó az nem az orvosi ellátás díja, hanem egy adó.
2/4 A kérdező kommentje:
Kösz a semmit, inkább megkérdezem a könyvelőt.
szept. 3. 06:59
3/4 anonim válasza:
Te kevered a szezont a fazonnal! A 15% az SZJA, vagyis adó, amiért nem jár semmilyen szolgáltatás az államtól. Az orvosi ellátást a TB járulékért kapod.
Egyébként vállalkozóként be lehet számlázni kanadai cégnek és akkor az ebből származó bevételt itthon leadózod és kész.
Például ha átalányos egyéni vállalkozóként számlázol, akkor ÁFA nincs (mivel Kanada, ezért ÁFA területi hatályán kívül), a bevétel 60%-ára rájön a 15% SZJA és a 18,5% TB, a többi a tiétek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!