Mi történik, ha nem tudom kifizetni a 67 ezer ft tb adósságot a Navnak, csak a következő fizetéskor?
A következő a jogi helyzet.
200 ezer forint alatti tartozás esetén a NAV csak bért tilthat és inkasszót adhat ki bankszámlára.
Ha csak egyszer is 200 ezer fölé megy a hátralék, totális végrehajtást folytathat onnantől kezdve még 3 ezer forintos tartozásra is.
Ettől függetlenül figyelembe kell venniük azt, hogy a végrehajtási cselekményekkel a megélhetésed ne kerüljön veszélybe. Nyilván milliós, milliárdos tartozásnál ez nem opció, ott még a "gatyádat" is leszedik rólad.
Én biztos vagyok benne, hogy első körben jövedelem-letiltással fogják kezdeni. A munkáltató által visszaküldött igazolás alapján eldöntik, hogy kb. 6 hónapon belül megtérül a tartozás vagy sem. Ha igen, akkor nem szoktak még inkasszót is kitenni a bankszámlára.
Ettől függetlenül magad is fizethetsz be önkéntes alapon, hogy a hátralék csökkenjen. Ezt semmi soha nem tiltotta, most sem tiltja.
A laptopoddal ne indulj neki ekkora összegű tartozás esetén ajánlgatni a NAV-nak fedezetként, mert nem foglalhatja le! Egyébként sem így működik a végrehajtás a gyakorlatban. :)
"ki tudja, a nav a kis halakra megy, mert azt könnyebb behajtani egyszerű embereken, a több milliárdos NERes sikkasztók meg éppen nyaralnak"
Ezt azért cáfolnám...
Tapasztalatom szerint leginkább a nagy összeggel tartozókra fordítanak nagyobb figyelmet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!