Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Mi történik, ha nem tudom...

Mi történik, ha nem tudom kifizetni a 67 ezer ft tb adósságot a Navnak, csak a következő fizetéskor?

Figyelt kérdés
Méltányossági kérelmet és haladékot kértem, azt elutasították. Sajnos munkaviszonyom csak nem rég lett és van még tandíjam is. Egyik napról a másikra élek, mert sajnos előtte nem dolgoztam szüleim betegsége miatt(otthon ápolás), majd temetési számlát rendeznem kellett, ezért eléggé megtörtem anyagilag. Tisztában vagyok, hogy ez nem érdekel senkit, csak a kérdésem arra irányulna, hogy mi történne ezután? Jelenleg ki tudnám fizetni, viszont 6 ezer forintom maradna egy hónapra. Van egy-két ingóságom, ha arra kerülne a sor(pl. számítógép, elektromos kerékpár, lakás), de nem tudom, mitévő legyek. Késedelmi díj, vagy plusz büntetéssel együtt elvinnének egy-két dolgot a lakásból vagy már magát a lakást? :D Valaki volt már ilyen szituációban?

aug. 30. 21:01
 1/9 anonim ***** válasza:
60%
jajjj dehogyis... nézd az utóbbi időben én is megcsúsztam párszor ennyi idő után, gondolom 1-2 hónapról van szó, meg 67 ezer ft-ról, nem fogják rádrúgni az ajtót.
aug. 30. 21:09
 2/9 anonim válasza:
0%
Mondd nekik számítógéppel tudsz fizetni, beviszed leteszed eléjük mondod, h így tudsz fizetni és eladással se kell szenvedni
aug. 30. 21:14
 3/9 anonim válasza:
80%
ki tudja, a nav a kis halakra megy, mert azt könnyebb behajtani egyszerű embereken, a több milliárdos NERes sikkasztók meg éppen nyaralnak
aug. 30. 21:17
 4/9 anonim ***** válasza:
Hónapok múlva a fizetésed fogják le, azt a legkönnyebb.
aug. 30. 21:33
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

A következő a jogi helyzet.

200 ezer forint alatti tartozás esetén a NAV csak bért tilthat és inkasszót adhat ki bankszámlára.

Ha csak egyszer is 200 ezer fölé megy a hátralék, totális végrehajtást folytathat onnantől kezdve még 3 ezer forintos tartozásra is.

Ettől függetlenül figyelembe kell venniük azt, hogy a végrehajtási cselekményekkel a megélhetésed ne kerüljön veszélybe. Nyilván milliós, milliárdos tartozásnál ez nem opció, ott még a "gatyádat" is leszedik rólad.

Én biztos vagyok benne, hogy első körben jövedelem-letiltással fogják kezdeni. A munkáltató által visszaküldött igazolás alapján eldöntik, hogy kb. 6 hónapon belül megtérül a tartozás vagy sem. Ha igen, akkor nem szoktak még inkasszót is kitenni a bankszámlára.

Ettől függetlenül magad is fizethetsz be önkéntes alapon, hogy a hátralék csökkenjen. Ezt semmi soha nem tiltotta, most sem tiltja.

A laptopoddal ne indulj neki ekkora összegű tartozás esetén ajánlgatni a NAV-nak fedezetként, mert nem foglalhatja le! Egyébként sem így működik a végrehajtás a gyakorlatban. :)

aug. 31. 08:02
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

"ki tudja, a nav a kis halakra megy, mert azt könnyebb behajtani egyszerű embereken, a több milliárdos NERes sikkasztók meg éppen nyaralnak"

Ezt azért cáfolnám...

Tapasztalatom szerint leginkább a nagy összeggel tartozókra fordítanak nagyobb figyelmet.

aug. 31. 08:04
 7/9 A kérdező kommentje:
5-ös köszönöm szépen! Hétfői napon megyek be az ügyfélszolgálatra, ahová helyileg tartozom. Ha nem lehet sehogyan sem megoldani az 1 hónap haladékot, akkor inkább kifizetem, és megpróbálok eladni valamit Azt is látom az adószámlán, hogy volt két hónap, amikor dolgoztam, és lehet, hogy párhuzamosan, duplán vonták le, most már ez is benne van, így mindenképpen be kell mennem az eddigi befizetésekkel, papírokkal.
aug. 31. 17:08
 8/9 anonim ***** válasza:
Majd írd meg, hogy mi derült ki! Köszi!
aug. 31. 17:29
 9/9 A kérdező kommentje:
Mindenképp megírom majd! :)
aug. 31. 18:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!