Hogy lehetek regisztrált mérlegképes könyvelő, mi a folyamat? Milyen tanfolyamot érdemes elvégezni egyszeres könyvvitelhez?
Tavaly lett meg a vállalkozási mérlegképes könyvelő bizonyítványom, jövőre meglesz a 3 év szakmai tapasztalatom is.
Szeretném magam regisztraltatni, de nem igazán tudom mi ennek a folyamata. Olvastam már azt is hogy egy évvel előtte már csinálni kell a kredit pontos tovább képzéseket ez igaz? (szívesen fogadok tippeket ki melyen cégnél végzi őket)
Jelenleg egy Kft-nel dolgozom, de a mérlegképes tanfolyam ideje alatt besegitettem könyvelő irodába is (könyvelés, bevallasok, bér, mérleg) a visszajelzések alapján nem gondolnám hogy nem tudok megállni a saját lábamon a szakmában.
Viszont természetesen a családnak könyveknek csak egyenlőre, de ők egyszeres könyvvitelesek így előtte mindenképp szeretnék kicsit még kupalodni abból is (a tapasztalataim többsége kettős konyvvitelben van a konyveloirodában is nagyon keveset láttam egyszeresből).
Ki hogy kezdte, mi pontosan a folyamat és milyen tanfolyam ajánlott elvégzni így előtte?
Igen, a reg előtti 12 hónapban már meg kell csinálni a krediteket, ezt kérik is a regisztrációnál.
Én nem javaslom a rögtön saját lábra állást, minden félnek az lenne a jó, ha előtte szereznél releváns tapasztalatot, aztán utána mehet a saját iroda.
Egyszeresre nem igazán van értékelhető tanfolyam, ami meg van az kb a lehúzás kategória (lehet van kivétel). A legjobb az, ha elmész egy céghez dolgozni, ahol foglalkoznod kell egyszeressel és ott kitanítanak (mi épp embert keresünk amúgy részmunkaidőbe :D ).
Szia.
Privátban kérdezhetek erről a képzésről? Engem is érdekelne, de félek tőle 😊
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!