Ha kiadok egy lakást albérletnek, tételes költségelszámolással és az ingatlan 15 milliót ér, akkor évente a 2%nyi (300.000 ft) amortizációt levonhatom az alapból?
Figyelt kérdés
A teljes évre a bevételem 12*60.000 lesz tehát 720.000 helyett már csak 420.000 után kéne adót fizessek. Ezt jól értem? mert ez nagyon nagy kedvezmény.
Így a 108.000 ft adó helyett 63.000 ftot kellene fizessek ami már csak 8,5% adó kb
aug. 25. 00:30
1/8 A kérdező kommentje:
Illetve a 63.000 ft befizetése helyett inkább megéri elkölteni a lakásra, például kicserélek 1 szobaajtót? És így ennyit se kellett fizessek mert ráköltöttem a házra. Jól értem vagy ez szabálytalan?
aug. 25. 00:32
2/8 A kérdező kommentje:
Hülyeséget mondtam a kommentben bocsi, ugye ha elköltök 63k-t akkor annak a 15%-át spórolom csak meg adóban bocsi
aug. 25. 00:33
3/8 anonim válasza:
Az amortizáció mellett egyéb költségeket is elszámolhatsz, mint például karbantartási költségek, közüzemi díjak, ha ezek a bérbeadással kapcsolatban merülnek fel.
4/8 anonim válasza:
Amortizációt nem az alapján számolsz el, hogy mennyit ér a lakás, hanem hogy mennyi volt a szerzésre fordított összeg (sarkítva).
5/8 anonim válasza:
Feltehetően ez esetben ez a két szám megegyezik.
6/8 anonim válasza:
Meg amúgy nem is feltétlen 2%, lehet akár 6% is az écs.
7/8 anonim válasza:
#4 Ha örökölted a lakást nincs szerzésre fordított összeg.
8/8 anonim válasza:
#7 - így van, az esetben, akkor 0 lesz az écs alapja, így amortizációt nem számolsz el költségként.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!