Adott egy albérlet, a bérlő újra akarja festetni a lakást (ez benne van a szerződésben is hogy frissen festve kell átadnom) viszont soha semmiről nem kaptam számlát, ezt kitudom játszani szerintettek ellene hogy ne keljen pénzt költenem a festésre?
A falak makulátlanok fölösleges lenne újra festeni így 8 hónapra rá, és valószínű erről sem kapnék számlát csak lehúzna...
Valaki aki tudna érdemleges tanácsot adni azt megköszönném!
+ ha mégis ki kell festeni, előtte ha össze festem más színnel a falat csak hogy fixen erre menjen a pénz azzal ő nem tud semmit kezdeni nem ??
Ebben igazad van hogy simán lehet hogy adózott, beszélni fogok vele mindenképpen, én csak kíváncsi voltam itt mit gondoltok, és valóban félre írtam "a bérbeadó szeretné újra festetni" sorry
Mit tippeltek egy festő mennyiért festené ki a 50 négyzetméternyi területet, az hogy hány négyzet,m a fal nem tudom de szép nagyok...lenne mit festeni úgy hozzávetőlegesen kb...fehér a festék ha ez számít az árban
1500 ft / nm körül festenek mifelénk két rétegben (ha csak festeni kell).
Ha csak nem nagy belmagasságról beszéünk akkor 250 szokott lenni a belmagasság, vagyis
50 nm x 2,5m * 1500 ft = 187.500
+ ugye az 50 nm plafon = 75.000
Meg a festék ára.
"viszont soha semmiről nem kaptam számlát"
Átvételi elismervényt kell adjon, mivel magánszemély.
Jó reggelt kívánok, mért most tetszik eszébe jutni?
"ezt kitudom játszani szerintettek ellene hogy ne keljen pénzt költenem a festésre?"
Hát eléggé nem értem én ezt a dolgot.
Van egy szerződés, ami a te döntésed is, aláírtad, de nem akarod betartani cserébe azért, mert ő nem tartott be valamit, amit te nem is kértél tőle (törvény írja elő az elismervény, tudom).
Ez nekem a nemnormális ember kategória.
* szóval itt állami segítséggel nagyon kevésre lehetne menni, és nagyon sokára. Megoldásra törekedve én megbeszélném vele, hogy nem festem ki, inkább fizetek neki valamennyit. 2 havi kaució valószínűleg pont jó lesz.
Főleg ha tényleg nem festésérett a lakás, tehát a következő bérlő be tud még így költözni.
"Mit tippeltek egy festő mennyiért festené ki a 50 négyzetméternyi területet, az hogy hány négyzet,m a fal nem tudom de szép nagyok...lenne mit festeni úgy hozzávetőlegesen kb...fehér a festék ha ez számít az árban"
Attól függ, hol.
Mi 4 évvel ezelőtt igazságügyi építésztől kaptunk egy árkalkulációt,
40 nm-re (370-es belmagasság) volt 950 000 Ft. Bp. belvárosban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!