Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Be tudom ezt jelenteni a...

Be tudom ezt jelenteni a NAV-nál? Érdemes?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Alkalmi munkavállalóként dolgozom, viszont nemrég jutott a tudomásomra, hogy a hétvégi napjaimra nem jelent be a főnököm, csak hétköznapokra. Próbáltam beszélni vele, hogy ez így nem lesz jó, akármikor kaphatunk egy ellenőrzést, én nem fogom miatta kifizetni a bírságot. Itt máris lenne egy kérdésem, hogy valóban igaz az a tény, hogy a munkavállalót is büntetik? Mennyi a bírság?

Elgondolkodtam, hogy tennék egy bejelentést, viszont nem szeretném, ha megbüntetnének, csak ez az egy tart vissza. Munkahelyet váltani nem tudok, várandós vagyok, már nem sokáig dolgozom. Itt hagyni sem szeretném még, mert a pénz kell sajnos.. Kb. még másfél hónap amit “ki kell bírnom”, de ez így nekem annyira nem kóser.

Érdemes lenne bejelenteni? Foglalkoznak vele? Idén volt már egy NAV ellenőrzésünk, mindent rendben találtak, épp ez a főnököm mentsvára, hogy már volt idén, tehát már nem jöhetnek…

Köszönöm, ha segítetek!

júl. 27. 14:15
 1/9 anonim ***** válasza:
56%
Jelentettem be hasonlpt kivizsgaltak. Vard meg mig vege a szezonnak, utana nyomd fel.
júl. 27. 14:21
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszi a választ🙂 viszont azt hogy bizonyítsam, hogy itt dolgoztam neki hétvégén, de nem voltam bejelentve..? Én vagyok csak egyedül munkavállalója, más nincs.
júl. 27. 15:04
 3/9 anonim ***** válasza:
60%

Irj magadnak jelenleti ivet minden napra pontos idovel, meg, hogy melyik napra mennyi penzt kaptal.

Csinalhatsz a hetvegi napokon videokat, fotokat a helyrol.

júl. 27. 15:07
 4/9 anonim ***** válasza:
56%
Csak a munkáltatót büntetik, plusz be kell jelentenie rendesen egy hónapra visszamenőleg. Te csak jól jársz. Viszont ebből CSED, GYED nem lesz, azt ugye tudod.
júl. 27. 16:44
 5/9 A kérdező kommentje:
Igen, sajnos tudom, köszönöm..🙂
júl. 27. 17:49
 6/9 anonim ***** válasza:
De minek jelented fel? Nem kapsz érte jutalmat a navtól, a munkahelyedről azonnal "kirúgnak" mivel efos vagy. A másik hogy NEKED kell bizonyítanod hogy hétvégén is dolgoztál, ami nem olyan egyszerű, hogy ott az ellenoldalon a munkáltatód.
júl. 27. 19:57
 7/9 anonim ***** válasza:
6. Lehet ugye anonim módon jelenteni és vizsgálatot kérni. Amelyik cégnek vaj van a füle mögött le fog bukni.
júl. 28. 05:52
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Alapszabály:

Alkalmi munkára a munkáltató és a munkavállaló között

- összesen legfeljebb 5 egymást követő naptári napig,

- egy naptári hónapban összesen legfeljebb 15 naptári napig,

- egy naptári éven belül összesen legfeljebb 90 naptári napig

létesíthető határozott időre szóló munkaviszony.

Ezért nem jelent be folyamatosan a NAV-hoz. Akkor túllépné a szabályi kereteket, és kereshetnél máshol munkát.

Ez alapján gondold végig, hogy szemétkedsz vele, vagy sem.

júl. 28. 08:14
 9/9 anonim ***** válasza:
5 napig jelenthet be huzamosan, nem jókedvében csinálja így.
júl. 28. 17:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!