Be tudom ezt jelenteni a NAV-nál? Érdemes?
Sziasztok!
Alkalmi munkavállalóként dolgozom, viszont nemrég jutott a tudomásomra, hogy a hétvégi napjaimra nem jelent be a főnököm, csak hétköznapokra. Próbáltam beszélni vele, hogy ez így nem lesz jó, akármikor kaphatunk egy ellenőrzést, én nem fogom miatta kifizetni a bírságot. Itt máris lenne egy kérdésem, hogy valóban igaz az a tény, hogy a munkavállalót is büntetik? Mennyi a bírság?
Elgondolkodtam, hogy tennék egy bejelentést, viszont nem szeretném, ha megbüntetnének, csak ez az egy tart vissza. Munkahelyet váltani nem tudok, várandós vagyok, már nem sokáig dolgozom. Itt hagyni sem szeretném még, mert a pénz kell sajnos.. Kb. még másfél hónap amit “ki kell bírnom”, de ez így nekem annyira nem kóser.
Érdemes lenne bejelenteni? Foglalkoznak vele? Idén volt már egy NAV ellenőrzésünk, mindent rendben találtak, épp ez a főnököm mentsvára, hogy már volt idén, tehát már nem jöhetnek…
Köszönöm, ha segítetek!
Irj magadnak jelenleti ivet minden napra pontos idovel, meg, hogy melyik napra mennyi penzt kaptal.
Csinalhatsz a hetvegi napokon videokat, fotokat a helyrol.
Alapszabály:
Alkalmi munkára a munkáltató és a munkavállaló között
- összesen legfeljebb 5 egymást követő naptári napig,
- egy naptári hónapban összesen legfeljebb 15 naptári napig,
- egy naptári éven belül összesen legfeljebb 90 naptári napig
létesíthető határozott időre szóló munkaviszony.
Ezért nem jelent be folyamatosan a NAV-hoz. Akkor túllépné a szabályi kereteket, és kereshetnél máshol munkát.
Ez alapján gondold végig, hogy szemétkedsz vele, vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!