Fizetett szabadság alatt dolgozhatok máshol napi bejelentéssel?
Persze, hogy dolgozhatsz. Még táppénz alatt is , ha olyan a munkakör.
Az, hogy kell e tájékoztatni, az attól függ mi áll a főállásodban lévő szerződésben.
Én heti 40 órás főállás mellett vagyok, átalányadózó ev. home office-ban, mellette napi bejelentéssel van havi 10-12 napom vendéglátásban, a főállásom duplájáért.
Most kaptam egy ajánlatot, hogy heti 30 órába felvenne a cég, ahol alkalmiztam eddig, így a főállásomban is visszaveszem heti 20 órára munkaidőt jövő hónaptól a vállalkozásba építve home offical. Az eddigi heti 80 órám így 50-60ra csökken, miközben a bérem nő és marad havi 12 szabadnapom ( amiben akár alkalmizhatok is még mindig máshol ) minden másra.
Semmilyen szabály nem tiltja a többes jogviszonyt. Annyit dolgozol, amennyit bírsz és ott, ahol akarsz. Kivéve, ha versenytilalmi megállapodást írtál alá a munkáltatóddal. Gondolom ilyened nincs.
"Illetve kell-e valamilyen formában tájékoztatnom erről a munkáltatómat?"
Igen kellene, de egyszerűsített foglalkoztatásra nem ugrik senki. Ez nem folyamatos foglalkoztatás, a lőtéri kutya nem foglalkozik vele.
Ha másik munkáltatónál létesítenél hagyományos munkaviszonyt (nem alkalmira), arról már tájékoztatnod kellene az adott munkáltatót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!