Szabadság bejelentése 15 napon belül?
Ez az első munkahelyem, így nem nagyon vagyok képben ezekkel a dolgokkal.
Szeretnék szabadságra menni 2 hét múlva, viszont ez 15 munkanapon belül van. A rendszerben nem tudom ezt kikérni, mert visszadobja emiatt. Ilyenkor mi a teendő, el szoktak engedni így is, vagy minden esetben muszáj a 15 napot tartani?
"Milyen rendszerbe kellene ezt rögzíteni?"
Valószínűleg a szabadságot nyilvántartó/kérő/engedélyező rendszerbe.
Nem minden munkáltatónál van ilyen.
Nálunk most van, de nem nézi a határidőket. Azon keresztül bejelentjük, és ha a főnök "rányom", hogy engedélyezi, akkor a munkaidő-nyilvántartásba bejegyzi azt. Az sem szokatlan, hogy másnaptól kellene a szabi. Soha nem csináltak belőle gondot.
A régebbi munkahelyemen ilyen nem volt. Szóban jeleztük, a főnök rábólintott, aztán ment az X a munkaidő-nyilvántartásba kézzel.
Tehát munkáltatónként eltérő a dolog. A kérdező jelezze a szándékát, aztám majd a munkáltató megoldja a másik oldalról a technikai problémát.
Hosszabb szabi esetén úgy vagyok vele, hogy illik 2 héttel előre jelezni. De még 1-2 napokat is ki szoktam találni 2 héttel előre és szólok. Én most kértem júliusi 8 napot és augusztusi 1 napot is. De hozzátettem, hogy eléggé képlékeny a nyaram és esetleg bővítenék. Mi amúgy konkrétan jóban vagyunk, de szerintem ez illik.
35/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!