Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » A REpont által a palackokért...

A REpont által a palackokért adott víz milyen típusú bevételnek számít?

Figyelt kérdés

Lehet, hogy hülye kérdés, de felmerült bennem. Elég rossz nálunk az ivóvíz ezért ásványvizet iszunk. Öten vagyunk a családban átlagosan mindenki megiszik napi 2-3 liter vizet. A palackok általában másfél literesek, ha csak fejenként napi 1 palackkal számolunk, akkor az már napi 5 palack, átlagosan havonta 152 palack. Elméletben ha minden palackot automatába juttatnék (igen, tudom van olyan még ami nem visszaváltós, figyelni kell a jelölést), az havi 7600.

Tudom, hogy nem sok így önmagában, de ha az ember következetesen minden lehetséges palackot visszavált az állandó bevételnek számít, vagy ez olyan, mint amikor használt tulajdonom adok túl?

júl. 17. 12:46
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
68%
Az 50 forintot minden (megjelölt) flakonnál kifizeted (!), ezt azt összeget kapod vissza, ha beváltod a flakonokat. Ez nem bevétel, csak forgatod a pénzed.
júl. 17. 12:51
 2/11 A kérdező kommentje:
Azt én is tudom, hogy kifizettem, tisztában vagyok vele, hogy kevesebbet kapok vissza, mint amennyit kiadtam, csak arra gondoltam, hogy ezt a flakononkénti 50 forint én nem kiadtam, hanem a számlámra érkezett. Ha negatívan jövök ki, akkor a beérkező pénz már nem számít bevételnek?
júl. 17. 13:01
 3/11 anonim ***** válasza:
62%

Hát, szerintem nem bevétel.

Inkább csak pénz visszatérítés.

júl. 17. 13:13
 4/11 anonim ***** válasza:
60%
Ez nem bevétel/kiadás, hanem a kauciót kapod vissza
júl. 17. 13:26
 5/11 anonim ***** válasza:
14%

vízbevétel

napi 2 liter fölött adóköteles

júl. 17. 13:40
 6/11 anonim ***** válasza:
45%
Arra akarsz kilyukadni, hogy kell-e adózni utána?
júl. 17. 14:51
 7/11 A kérdező kommentje:
#6 Tulajdonképpen igen, mert úgy tudom, hogy minden rendszeres bevétel adóköteles.
júl. 17. 15:16
 8/11 anonim ***** válasza:
69%

Ez nem jovedelem. Minden jovedelem adokoteles.

Hogy lenne jovedelem valami olyan amikor visszakapsz valamit?

A visszakapott kolcson sem jovedelem. Nem is kell adozni utana.

júl. 17. 15:29
 9/11 anonim ***** válasza:
69%

"úgy tudom, hogy minden rendszeres bevétel adóköteles"

Rosszul tudod.

júl. 17. 15:37
 10/11 A kérdező kommentje:

Eddig meg sem néztem, most tűnt fel...

A kérdés a következő: "A REpont által a palackokért adott pénz milyen típusú bevételnek számít?"

Mostmár értem az ötös válaszát...

júl. 17. 20:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!