Pontosan hogyan tudom kiszámolni egy termék után a fizetendő vám mértékét?
Az Egyesült Államokból szeretnék hazajuttatni termékeket. Pontosan hogyan tudom kiszámolni a fizetendő vám mértékét? Sokat olvastam ezzel kapcsolatban, viszont az internetes leírások nem segítettek. A termék vámtarifaszáma adott, viszont a fizetendő vám mértéke továbbra sem tiszta. Találtam egy hatalmas árrést, amit szeretnék kihasználni, egyenlőre magánszemélyként, de mindenképpen hivatalos módon.
Ha csatolom a szükséges vámdokumentumok közé a termék Egyesült Államokbeli számláját, akkor az azon szereplő összeget fogják alapul venni a vámteher megállapításakor?
Azért nem írom le hogy pontosan milyen termékről van szó, mert nem csak egy adott termékkategória van kiszemelve, minden létező áru vámterhét szeretném kiszámolni, mielőtt belevágnék!
27% Áfa + 0-12% Vám, ha eléri a vám határt (22 eur)+ kezelési költség. A csomag értékébe bele kell számítani a postaköltséget is.
A posta megpróbálja automatikusan megállapítani, hogy mennyit kell fizetned. Ha nem tudja, akkor be fogja kérni tőled a számlát.
Van lehetőség arra, hogy ajándékra ne fizess, vagy a 27 től eltérő Áfa kulcsot alkalmazzanak, de ezt előre kell jelezni nekik és igen borsos külön eljárási díjja van.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!