Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha a fizetségem valamiért...

Ha a fizetségem valamiért akár munkáért akár áru eladásért étel, akkor kell adóznom?

Figyelt kérdés
júl. 6. 09:26
1 2 3 4
 31/39 A kérdező kommentje:
Csak a saját ingóság értékesítése adómentes. Ahogy én akarom csinálni az az első pillanattól az
júl. 10. 06:02
 32/39 anonim ***** válasza:

"Csak a saját ingóság értékesítése adómentes."

Én ilyet nem írtam!

Évi 600 ezer forint bevételig nem kell SZJA-val foglalkozni, ha a saját ingóságaidat értékesíted. Felette már el kell kezdeni számolni...

júl. 11. 05:30
 33/39 A kérdező kommentje:

Igen csak ugye a saját ingosságot nem tetted hozzá. Én pedig ugye a kérdésben nem csak munkáról hanem valaminek az eladásáról beszélek, - amiért nem pénzzel fizetnek - de az se a sajat ingóságom lenne.

De akkor ezt tehetséges hogy jogilag megoltató hogy én azt ajándékba adom, ők pedig ételt fizetsegül?

Mellékesen megjegyzem hogy volt egy ilyen film aminek az volt az egyik fő motivuma hogy egy majdnem felnőtt árva gyerek fogott egy nagy halat felkeresett egy családot azzal az ajánlattal hogy odaadja nekik a halat cserébe adjanak neki abból amit belőle csinálnak.

Tehát ez napjainkban úgy működne, hogy megjelenik a NAV és azt mondja hogy irgum burgum?

júl. 11. 05:46
 34/39 horex ***** válasza:

1995. évi CXVII. törvény a személyi jövedelemadóról"

[link]

Keresőjébe beírni "élelmiszer". Jellemzően adómentes, kivételekkel.

Azt a NAV sem hiszi hogy te a Balatonon pincérkedsz csak a napi kajáért . Dehamégis, akkor majd a NAV megmondja/határozza, mi a szokásos piaci ár

júl. 11. 09:45
 35/39 A kérdező kommentje:

Nem ez nem ilyen munkákért van ráadásul lehet fizetségül jóval több ételt adni mint amennyit megeszek és úgy már stimmelne, de nem úgy kell elképzelni hogy valaki egy főállású bérként csak ételt kap...

Értelemszerűen kiegészítő jövedelemről van szó mert valamivel fizetni kell az egyéb költségeket is

júl. 11. 09:50
 36/39 anonim ***** válasza:

"jogilag megoltató hogy én azt ajándékba adom, ők pedig ételt fizetsegül?"

Úgy oldható meg, hogy te is ajándékba adod és ők is megajándékoznak téged.

Ilyen esetben viszont bejöhet a képbe az ajándékozási illeték bizonyos összeghatárt átlépve.

Most őszintén: Miért erőltetsz egy olyan dolgot, ami érezhetően valaminek a "megerőszakolása"?

júl. 12. 10:07
 37/39 A kérdező kommentje:
Csak a pénzért. bár lenne valami nemesebb indokom, de sajnos nincs
júl. 12. 10:51
 38/39 horex ***** válasza:

Kiváncsi vagyok, mi van a munkaszerződésedben, A NAV elsősorban az SZJA-ra figyel illetve a munkáltató járulékfizetésére

Mindezeket a munkabér alapján, amit magyar forintban kell/lehet kifizetni

"Nem tekinthetők a munkabér részének a munkáltató által nem pénzben, hanem természetben adott juttatások. Például étkezési jegyek és egyéb cafeteria juttatások,"

Olvasgasd át és csapjál bele, de legyen papiron a szerződés

[link]

E-papiron állásfoglalást is kérhetsz a NAV-tól

júl. 13. 11:31
 39/39 A kérdező kommentje:
Magánember esetében nem igazán szokott lenni szerződés épp ez a kérdés hogy mi legyen benne nem az hogy mi van benne
júl. 13. 15:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!