Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Vajon jár érte valami büntetés ?

Vajon jár érte valami büntetés ?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Elintéztem a rászorultsági TB járulékot ,mert nem dolgoztam akkoriban kb 7hónapja és műtét előtt álltam ,viszont ahhoz kellett a TB, mivel műtétet nem vállaltam mert épp nem tudtam fizetni érte, rá pár napra lejött a papír hogy megkaptam a tb járulékot és másnap hívtak egy munkából amit azzonal elfogadtam .

7 hónap után jött fel a téma egy kollégával hogy ha nem jelentem be az adóhivatalba az adócsalásnak számít és nagy pénz büntetés jár érte .

De én erről nem is tudtam azt hittem automatikusan le kapcsolják .

Most mit kéne csinálnom ?

2024. jún. 27. 21:15
 1/5 anonim ***** válasza:

"Most mit kéne csinálnom ?"

Bejelenteni esetleg?

2024. jún. 27. 21:48
 2/5 A kérdező kommentje:
Sok pénzbírság jár ez? Erre vagyok kiváncsi .
2024. jún. 27. 22:02
 3/5 anonim ***** válasza:
Miután a munkáltatód fizeti utánad, így ők nem fogják.
2024. jún. 27. 22:40
 4/5 anonim ***** válasza:

Ha fekete meló, akkor intézd a bejelentést vagy zsebből fizeted a "tb" - t, mint egészségügyi járulékot.

Gondolom NAV-tól kaptál értesítőket üres csekkekkel.

Az elmaradás az elmaradás.

Azt neked kell személyesen intézni.

Hq be is vagy jelentve a munkáltatód csak az aktuális havit adózza le helyetted a többi adó mellett.

Besétálsz személyesen a NAV ügyfélszolgálatához és szimplán megkérdezed, mennyi az elmaradásod pontosan.

Kifizetheted bármikor, akár egyben is vagy megigényelsz egy részlet fizetést.

Semmi bajod nem lesz, ha így teszel.

Adósok börtöne pedig nincs.

2024. jún. 28. 13:40
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem is kicsit zavaros az, amit írtál...

"Elintéztem a rászorultsági TB járulékot ,mert nem dolgoztam akkoriban kb 7hónapja és műtét előtt álltam ,viszont ahhoz kellett a TB, mivel műtétet nem vállaltam mert épp nem tudtam fizetni érte, rá pár napra lejött a papír hogy megkaptam a tb járulékot és másnap hívtak egy munkából amit azzonal elfogadtam .

Tb. járulékot nem kaptál, maximum mentesíthettek az egészségügyi szolgáltatási járulék fizetése alól.

2020. július 01-jétől nem kell sehova semmit bejelenteni, minden automatikusan megy. A kormányhivatal (aki a rászorultságodat megállapította és mentesített a járulék fizetése alól) értesíti a NEAK-ot, hogy rendezett ONNANTÓL kezdve az orvosi ellátásra jogosultságod.

Ha halmoztál fel előtte hátralékot járulékban, attól azt még ki kell fizetni, vagy valamilyen módon rendezni (elengedést kérni stb.)

"7 hónap után jött fel a téma egy kollégával hogy ha nem jelentem be az adóhivatalba az adócsalásnak számít és nagy pénz büntetés jár érte."

Ennek semmi köze az adócsaláshoz és semmiféle büntetés nem jár érte, mivel automatikus a közigazgatási szervek közötti kommunikáció 2020. 07. 01-től.

Előtte időszakban volt bejelentési kötelezettség, ami akár mulasztási bírsággal is járhatott, de soha nem vetett ki ilyet a NAV még annak idején sem senkire.

"De én erről nem is tudtam azt hittem automatikusan le kapcsolják ."

Maximum a villanyt lehet lekapcsolni, valamint a bűnözöket. A TAJ-számodat tudják érvényteleníteni, vagy érvényessé tenni. Ezt a NEAK végzi. Ha van járulékhátralék, akkor azt a NAV tartja nyilván és hajtja be. Ha lenne hátralékod, már biztosan tudnál róla, mert időnként küldözgeti az értesítéseket minden hátralékosnak a NAV.

"Most mit kéne csinálnom ?"

Nem lenne rossz, ha tudnád, hogy van még hátralékod a "mentesítés" előtti időkben vagy sem...

Ha munkaviszonyt létesítettél, akkor onnantól kezdve biztosítottnak számítasz és nem kell külön fizetned ezt a bizonyos eü. szolgáltatási járulékot, mivel a béredből vonják az ezt kiváltó közterhet. Ettől még nem törlődik visszamenőleg az előtte felhalmozott tartozás!

2024. jún. 30. 07:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!