Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha vége a munkahelyemnek...

Ha vége a munkahelyemnek hogyan tudom igényelni hogy fizessék a tb-m és mi a feltétele (munkanélküli)?

Figyelt kérdés
Ha kapok 60 ezret havonta mÁshonnan akkor is megkapom? (Nem hivatalos csak egy családtagom szokott utalni)
2024. jún. 25. 02:50
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
8as egy kimenekült migráns aki magyar oldalon kötekedik :D
2024. jún. 25. 12:29
 12/21 anonim ***** válasza:

persze hogy nem hisz magyarul sem tudsz, otthon is éhen halsz, mit csinálnál itt kint akkor

nekem ez nem új, magyarország az ilyenek gyűjtőhelye de ez a ti problémátok lesz 20 év múlva nem az enyém

2024. jún. 25. 12:38
 13/21 anonim ***** válasza:

de nem is csoda, hogy elmegy mindenki aki ér valamit is, hisz miért az én adómból vernéd a répát nem?

nyilván nem fogom neked fizetni áságggílytmore

majd a NAV megoldja a TB kérdést :D

/unfollow

2024. jún. 25. 13:03
 14/21 anonim ***** válasza:
51%

"amúgy csekken vagy ügyfélkapun lehet fizetni havonta a TB-t?"

Ha csekken szeretnéd, akkor igényelni kell hozzá a NAV-tól befizetési csekket. Csak úgy random nem osztogatják, mivel a legyártatása költséges.

Az adótartozást (a szóban forgó járulék is adótartozásnak minősül) ilyen módokon rendezheted az állam felé ->

[link]

"vagy majd bemegyek városházára elmondanak mindent?"

Nem tudom, hogy nálatok a városházán mi van, de ha van ott NAV-ügyfélszolgálat, akkor elmondják azt, ami az ő hatáskörük.

Ha kérelmet szeretnél benyújtani a rászorultságod megállapítása érdekében, akkor ha nálatok a városházán van a kormányablak (kormányhivatal), akkor azt el tudod ott intézni.

Nálunk a városházán egyik sincs. Sem NAV-ügyfélszolgálat, sem kormányablak.

2024. jún. 26. 05:04
 15/21 anonim válasza:

19 évesen gondolom pályakezdő. gyanús ez az alacsony fizu.

1. menj a munkanélkülibe. mond meg h hol dolgozol és kérdezd meg h valóban be vagy e jelentve. a bejelentett munka biztosít neked pénzt ha kilépsz és munkanélküli leszel. ha nem vagy bejelentve akkor lécelj le onnét gyorsan! nem kapsz munkanélkülit.

2. ha kapsz fizut, akkor bérlapot is kell kapnod minden hónapban. ott le van írva h a tb-t is levonásra került, azaz a munkahelyed küldi a navnak a tb-det.

3. ha felmondasz, akkor 3 hónapig kapod csak a munkanélkülit. vagy keresel munkát vagy addig a 3 hónapig leteszel egy tanfilyamot, amit a munkanélkülisek fizetnek.

4. minél több ideig dolgoztál egy munkahelyen, annál több munkanélkülit kapsz 3 hónapig.

2024. júl. 18. 17:18
 16/21 anonim ***** válasza:

"menj a munkanélkülibe. mond meg h hol dolgozol és kérdezd meg h valóban be vagy e jelentve"

Munkanélküli hivatalban erre nem látnak rá. A NAV tud erről információt adni.

"ha felmondasz, akkor 3 hónapig kapod csak a munkanélkülit."

Ha van hozzá megfelelő mennyiségű munkaviszonya. Az álláskeresési járadék nem fix 90 napig jár, hanem maximum 90 napig. Ennél lehet rövidebb idő is, ha nincs legalább 900 napnyi jogviszonya a megelőző 3 évben hozzá.

"minél több ideig dolgoztál egy munkahelyen, annál több munkanélkülit kapsz 3 hónapig."

Nem. Minél nagyobb összegű a bére, annál magasabb összegű lesz az ellátása, de a minimálbért nem haladhatja így sem meg.

A bért az álláskeresővá válást megelőző 4 naptári negyedévben elért járulékköteles jövedelem alapján állapítják meg.

2024. júl. 19. 04:57
 17/21 anonim ***** válasza:

"A bért az álláskeresővá válást megelőző 4 naptári negyedévben elért járulékköteles jövedelem alapján állapítják meg."

Javítom: Az ellátást az álláskeresővá válást megelőző 4 naptári negyedévben elért járulékköteles jövedelem alapján állapítják meg.

2024. júl. 19. 04:58
 18/21 anonim válasza:

ezeket a részleteket a munkanélküliben is elmondják. felesleges itt írni ennyit.

a munkanélküliben állapítják meg h be van e jelentve és nem a navnál. nálam is úgy derült ki, innan tudom. a navnak azonnal jelezték és úgy mind a ketten döntenek arról h ki a bűnös.

nálam az volt h azt mondták h ez bejelentett munka. egy iskolai étkeztetésben dolgoztam. valahogy gyanús volt a szerződés, mert nagyon trehányan nyomtatták ki.

őket büntették meg, de mondták h engem is megbüntethettek volna, de nem tették, mert én azonnal jeleztem ezt. két havi béremet átvettem, de ha többet, akkor megbüntettek volna. de ezt ők döntik el.

2024. júl. 19. 18:32
 19/21 anonim ***** válasza:

"a munkanélküliben állapítják meg h be van e jelentve és nem a navnál."

NAV-hoz megy a munkaviszonyról a bejelentés a munkáltató részéről, nem pedig a "munkanélkülibe". Onnan tudom, mert ez a munkám része.

A "munkanélkülibe" nem véletlenül kell vinni igazolásokat, amikor ellátást akarsz igényelni. Ők nem látnak bele a NAV rendszerbe. Aki ezt a részét láthatja, az kizárólag a Foglalkoztatás-felügyeleti hatóság (munkaügyi ellenőrök).

"felesleges itt írni ennyit."

Nem felesleges, mert a nem megfelelő információkkal csak félrevezeted a kérdezőt.

"valahogy gyanús volt a szerződés, mert nagyon trehányan nyomtatták ki."

Nem tudom, hogy kinek volt gyanús, de álláskeresési ellátás igényléséhez alapból nem kell vinni semmiféle szerződést.

Munkanélküli hivatal pedig nem bünteti a munkáltatót, mivel nem ő az illetékes hatóság ez ügyben.

"engem is megbüntethettek volna, de nem tették, mert én azonnal jeleztem ezt. két havi béremet átvettem, de ha többet, akkor megbüntettek volna. de ezt ők döntik el."

Ugye tudod, hogy ez sem így működik? Hasra ütnek, hogy megbüntetnek vagy sem. Két havi, vagy egy havi bért vettél fel.

Törvények, szabályok írják elő a tennivalókat.

Törvény azt írja, ha a dolgozó tudomással bírt arról, hogy szabálytalanul foglalkoztatják, hozzájárult, vagy beletörődött abba, akkor ő is büntethető. De ha megtévesztette a munkáltató (például kapott írott szerződést és bérlapokat is havonta, stb.), akkor joggal hitte azt, hogy hivatalosan van foglalkoztatva.

Minden jót neked!

2024. júl. 20. 05:20
 20/21 anonim válasza:
akkor gyere el a nagykanizsai munkanélkülibe és ott azoknak okoskodj. minden úgy történt ahogy leírtam!!!
2024. júl. 20. 11:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!