Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha vége a munkahelyemnek...

Ha vége a munkahelyemnek hogyan tudom igényelni hogy fizessék a tb-m és mi a feltétele (munkanélküli)?

Figyelt kérdés
Ha kapok 60 ezret havonta mÁshonnan akkor is megkapom? (Nem hivatalos csak egy családtagom szokott utalni)
2024. jún. 25. 02:50
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
90%

XD

úgy hogy fizeted a tb-t apafej mint a többiek, hol élsz, barlangban?

2024. jún. 25. 02:57
 2/21 A kérdező kommentje:
19 évesen apafej :D grat
2024. jún. 25. 03:54
 3/21 A kérdező kommentje:
akkor te 13 lehetsz
2024. jún. 25. 03:55
 4/21 anonim ***** válasza:
95%

"Ha vége a munkahelyemnek hogyan tudom igényelni hogy fizessék a tb-m és mi a feltétele (munkanélküli)?"

Ha álláskeresési járadékra jogosult vagy és igényelted is azt, akkor amíg folyósíták, nem kell külön fizetned egészségügyi szolgáltatási járulékot.

Ha csak regisztrált álláskereső vagy, de járadékot nem folyósítanak, akkor kell fizetni a "passzív időszak" lejárta után.

Passzív időszak azok a napok, amíg nem kell fizetni járulékot, de ingyenes eü. ellátásra jogosult vagy anélkül is.

Passzív időszak: A megszűnt munkaviszonyod hossza, de maximum 45 nap.

Tehát ha a munkaviszonyod 23 napig állt fenn, akkor 23 napig nem kell még fizetned járulékot. Ha 89 napig állt fenn, akkor a maximum 45 napig nem kell fizetned.

Rászorultság alapján mentesíthet a járási hivatal az eü. szolgáltatási járulék fizetése alól. Maximum 1 évre.

A rászorultság megállapítását kérvényezni kell. Ha megállapítják, akkor állítanak ki róla egy hatósági bizonyítványt, valamint adatot szolgáltatnak róla a NEAK-nak (aki a TAJ-számokat érvényteleníti, vagy érvényessé teszi a dokiknál).

Itt a kérelem ->

[link]

Ki számít rászorultnak?

Akinek családjában az egy főre jutó havi jövedelem a szociális vetítési alap összegének 120 %-át (34 200 forint), ha egyedülélő, a szociális vetítési alap összegének 150 %-át (42 750 forint) nem haladja meg,

> vagyona sem neki, sem családjának nincs,

> nem áll biztosítási jogviszonyban, és egészségügyi ellátásra más jogcímen sem jogosult.

2024. jún. 25. 05:47
 5/21 A kérdező kommentje:
amúgy csekken vagy ügyfélkapun lehet fizetni havonta a TB-t? vagy majd bemegyek városházára elmondanak mindent?
2024. jún. 25. 05:51
 6/21 anonim ***** válasza:
0%
Van 1 éves ingyenes tb, amit meg lehet igényelni minden évben.
2024. jún. 25. 05:54
 7/21 anonim ***** válasza:
21%
buta kérdező....
2024. jún. 25. 10:51
 8/21 anonim ***** válasza:

biztos 13 vagyok ha kint tudok élni Dublinben és fenn tudom tartani magam, te egy magyar mondatot nem tudsz kb. leírni az anyanyelveden, úgy, hogy fele annyi vagy mint én :D

és az a vicc, hogy minden héten van egy ilyen őrült aki azt hiszi, hogy neki nem kell fizetnie....

2024. jún. 25. 11:54
 9/21 anonim ***** válasza:
Az a biztos, ha bemész a városházába és elmondanak mindent, mint hogy itt vakon tapogatóznál az amúgy is sötétbe.
2024. jún. 25. 12:21
 10/21 A kérdező kommentje:
én legalább nem menekültem ki dublinba
2024. jún. 25. 12:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!