Ez reaális ár(Könyvelési havidíj) Egy leendő Ev átalányadósnak?
Érdekelne,mert én elég soknak tartom,találtam egy könyvelőt, aki 25e+ áfa ért könyvelne. És jövőre ez még több lenne,mivel emelkedne,tehát gondolom 40k is áfával.
Youtubeon készítek videókat, 1 számlám lenne elvileg,és áfa körbe se tartozok,mert nem érem el az évi 12M. Nem hiszem hogy le tudnék bármit írni magamnak,és csak egyedül én csinálom. Viszont elivleg ez külföldi ügy! De akkor is nagyon soknak találom, mert sok helyen olvasva itt 10-15 irtak erre másnak,vagy 20-25 akkor ha sok számla van,és mondjuk több mint 12m Éves bevétel. Ez reaális ár?
Érdekelne a véleményetek. Köszi!
* annak ez
-Reális
#7 A korábbi könyvelőm 15-öt kért és sajnos hibát hibára halmozott. A mostani könyvelőm olcsóbb is és precizebb is.
Tudom, hogy ÁFA bevallást így is küldeni kell, a könyvelő szépen le is adja mindig a nullás ÁFA bevallásokat.
Én nem állítottam, hogy az olcsóbb rosszabb és a drágább jobb.
"Ha nem tetszik lehet máshoz menni? Honan tudod ,hogy ez mennyire jó? " - én nem tudom, éppen ezért írtam, hogy ha nem tetszik, akkor el kell menni máshová. Ha már a 0. lépésben probléma van az ára miatt, akkor a jövőben is lesznek gondjaitok egymással.
Egyébként én még mindig nem érzem olyan földtől elrugaszkodottnak azt az árat, amit írtál.
Nyilván aki 600k-1m forit között keres egy hónapban annak ez semmi,ez tény!
"Ha már a 0. lépésben probléma van az ára miatt, akkor a jövőben is lesznek gondjaitok egymással."
Részemről biztos nem! Ha korrektek akkor nincs gond. Viszont az már más dolgok,hogy plussz költségek vannak és évente emelkedik az infláció mértékével. Amire te is írtad hogy olykor kell az 5k emelés de nem mindig. Most ha drasztikus dolog lesz az országban mert nem tudni, és az infláció miatt 10k az emelés +áfa meg most 32 akkor kapásból majdnem 50 el indulok jövőre,ami nincs messze. És ez csak emelkedik. Amit nonszensznek tartok. De mindegy ez nem számít. Mivel így jártam és nekem kell megoldani :D
Az a baj, az itteni kommentekkel is, hogy mindent is akarnak könyvelni sokan, meg ráfognak lyan költségeket, ami az egyszámlás ev esetében nem releváns és abból idulnak ki, hogy a cégekhez tartozó könyvelési szoftverek és a működési költségei magasak és azt eloszlatják az egyéni vállakozókra is, amiből kijönnek ezek a nonszensz 30 ezres tételek. Anno én is találkoztam ilyennel, aki helyett végül magam adtam be az áfa bevallást is. És találkozok most is, amikor újra kell könyvelni egy sor vállalkozót, aki átszerződik.
És amik az ev-t pont nem is érintik... ( Nem kell az a fajta szaktudás értéke, amit egy IFRS könyvelés megkövetel, nem kell kettős könyvvitel, stb. )
Hozzátéve, hogy 1 hónapban a rendelkezésre álló APIK és AI megoldások miatt max 1-2 óra meló van velük, így sokat nem is fognak az ev.-kel mint ügyfél kiemelten foglalkozni várhatóan.
Egy rlb szoftver, egy céges, ha az ev magának akarna könyvelni, éves szinten 39.000 Ft, a bérszámfejtő szoftver meg 65.000 Ft.
Kvázi könyvelő nélkül is átlag havi 8.670 Ft-ra jön ki a költsége, de egy átalányadózó, katás, online számlázó programmal is teljesíti a bevételi nyilvántartási kötelezettségét, ettől jóval olcsóbban is.
Ehhez mérten lehet talán mérlegelni azt, hogy mi az olcsó, vagy mi a drága és mit kap cserébe érte.
18-as és akkor gondold el a 300.000-es szoftverköltséget, mint indokot az egyszámlás ügyfélnek könyvelési díjra felhozni... :-)
Egyébként igen, de ha "szakszerűbbek" akarunk lenni ( bár az egyéni vállalkozás nem tartozik a kettős könyvviteli kötelezettésg- ebből adódóan komolyabb szoftver igénye és a számviteli trv. hatálya alá, így bárki könyvelheti, nem csak képesített könyvelő pl. , de akár önmaga a vállalkozó is a piacon elérhető "hülyebiztos" szoftverekkel, amikbe kb csak adatokat kell rögzíteni).
Egy excelltől, már jobb akkor ott az ingyenes Nav online számlázó, vagy free jogállású felhő alapú számlázók is megteszik a bevétel nyilvántartására.
A bérszámfejtés már kicsit másabb, de az meg nem mindenkinek kell, pl. KATA-s, vagy nyugdíjas átalányadózó sem ad le 58 ast önmagára egyzsámlás szolgáltatóként. Ha mégis, akkor meg elég lehet szerződni csak a bevallásokra.
Így egy kalap alatt kezelni is nehéz lenne, hoy megállapítható legyen, mi olcsó és mi a drága. Mert leginkább attól függ, mit tartalmaz a szerződése és az mennyire van összhangban, a saját egyéni vállalkozásának az igényeivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!