Megtudom valahol nézni, hogy a könyvelő milyen számlaszámot adott meg a az adóvisszatéritésemhez?
Figyelt kérdés
Április 22-én adta be a könyvelőm az adóvisszateritésem, és az asszony számlaszámára szerettem volna utalni, de félek hogy ez a csökött sok más mellett ezt is elcseszte valahogy, mert nem kaptam még meg az utalást.
A navnál megnézhetem ezeket az adatokat valahol?
2024. máj. 21. 18:59
11/14 anonim válasza:
Nem értem. Én az ESZJA felületen lazán felvittem a vállalkozói jövedelmemet és beállítottam a személyi kedvezményt, megadtam a kiutalás számlaszámát és rendben volt minden. Mindezt úgy, hogy év közben lettem vállalkozó és volt előtte alkalmazotti jövedelmem is.
12/14 anonim válasza:
Senki sem mondta, hogy lehetetlen. Az eszja felület a faék egyszerű dolgoknak jó lehet (mint pl a tiéd #11), de a bonyolultabb esetekre azért már necces. Tizenéve ányk-val dolgozunk, nekünk azért is egyszerűbb az, átláthatóbb, plusz a könyvelőprogram direktbe oda importál, úgyhogy ezért is jobb az nekünk, ezért is szeretjük jobban használni. Mi évente 200+ szja bevallást csinálunk, meghalnék, ha az eszja-n kellene ezt megtennünk. Általában csak ellenőrzésre szoktuk használni a felületet, mert elég sokan elfelejtenek bizonyos jövedelmeket közölni velünk, vagy ilyenkor derül fény az esetleges téves adatszolgáltatásokra, stb. Azt azért megnézném, hogy mennyi idő alatt tudna kitölteni valaki mondjuk egy kisbenzunkút vjsza-s egyéni vállalkozó adóbevallását, akinek mondjuk van nétakja meg családi kedvezménye megosztással és egyéb finomságokkal.
13/14 anonim válasza:
Én álláskereső voltam, és a támogatás lejártával volt két könyveletlen hónapom és a családi kedvezményt kellett egész évesre görbíteni, ahogy írtam is. Tavaly próbáltam, nem engedte a rendszer, az ügyintézővel se volt szerencsém, majd egy másik pikkpakk megoldotta. Idén meg se próbáltam online rájavítani, de szerintem mivel az ügyintéző mindenképpen stabilabb, legközelebb is rábíznám. Nem kell mindenben otthonosan mozogni... Ha vállalkoznék, azt is úgy, hogy könyvelőn kell spóroljak, ráadásul időm is van hungaricum szinten agyonkócolt könyvelést naprakészre biflázni, akkor lehet beleártanám magam, addig inkább meghagyom annak, aki képes volt bebiflázni a sorokat a vizsgára.
14/14 A kérdező kommentje:
Az én tanácsom az, azokanak akik nem jártasak az adóügyekben, hogy nyugodtan menyjenek be a navhoz.
Bár sejtésem szerint vannak igazán jó könyvelők, de mi kifogtuk azt a bizonyos balf**zt. Kétszeri beadás után sem lett jó (az egészségpénztári visszaigénylést a nyugdijpénztárhoz irta, 3 hónap szja visszaigényléshez volt lehetőségünk, de ő az egész évre kérte) igy bementünk a Navhoz, ahol 9!!!! perc alatt elintézték, igy mi a jövőben is inkább ezt válasszuk.
2024. jún. 23. 12:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!