Mi a teendő ilyen esetben? szja tervezet
Megkaptam a 2023-as évre szóló szja bevallási tervezetem. Viszont lenne egy olyan problémám hogy Személyi jövedelemadó 89.999ft befizetendő összeget tüntet fel.
Maga a befizetendő összeget azért kaptam mert a gyermekem anyja is igényelte a családi kedvezményt pár hónapig amíg az új munkahelyén volt (véletlen).
Most azt tudni kell hogy mi több mint egy éve szétmentünk (nem voltunk házasok) és a gyereket egyedül nevelem (bírósági határozat is van róla).
Mi a teendőm hogy ne engem terheljenek a megadott összeggel?
Nem én hibáztam mégis tőlem akarják levonni.
"mert a gyermekem anyja is igényelte a családi kedvezményt pár hónapig amíg az új munkahelyén volt (véletlen)."
Ha ő érvényesítette (véletlenül), akkor nyilván neki kell az arra jutó részt visszafizetnie az államnak, nem pedig neked. Te a valóságnak megfelelően töltsd ki a bevallásod, majd összefuttatják a kettőtökét és utólagos ellenőrzés alá vonják azokat, ha nem jön ki a matek. Aki hibázott, azon hajtják majd be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!