Ilyen esetben lehetséges a tervezett császármetszéssel szülés?
Sziasztok!
Még csak 13 hetes kismama vagyok, de van egy dolog, ami aggaszt. Túl "szűk" a hüvelyem, a szex is egy küzdelem, legalább fél óra-egy óra "bemelegítésre" szükségem van minden alkalommal. Anno a nőgyógyászomtól kaptam papírt, amire rá van ráírva, hogy enyhén szűkebb hüvely. Előtte jártam rendszeresen vaginizmus miatt.
Nagyon félek a hüvelyi szüléstől, hiszen a szex is tud fájni.
Szerintetek így kérhetem a császármetszést?
(Igen, tudom, hogy így természetes, meg csodálatos, de nagyon félek)
Előre is köszönöm a válaszokat.
Nem a huvely szukossege vagy tagassaga hatarozza meg a szules fajdalmat, es szules kozben nem a huvelyed faj :)
Nyilvan kerhetsz csaszarozast, penzzel minden megoldhato - de pl epidural fajdalomcsillapitas is letezik am :)
(Ha a szex is tud fajni, es "enyhen szuk huvely" ahogy irod, akkor erosen gyanitom, hogy orgazmusod sem volt meg sosem - reszvetem. Tenyleg.)
Köszönöm a válaszokat! Kicsit megnyugtatott :) Volt már orgazmusom, ráadásul hüvelyi, de csak a mostani párommal, mivel vele passzolunk :) Igaz, előtte csak egy partnerem volt.
Gonoltam amúgy is magánorvosra, mert a dokim eléggé "érdekes" figura.... Megkaptam tőle, amikor UH-zott, hogy gratulál az életem elcseszéséhez. (22 éves vagyok, 23 leszek, mire szülök)
Kicsit offolok, de szerintetek magánorvoshoz menjek szülni, vagy inkább fogadjak szülésznőt? Mindenképp keresek másik orvost majd, és megbeszélem vele.
Köszönöm a válaszokat :*
És nem gondolnám, hogy pszichés eredetű. Legalábbis nem a párom miatt. Viszont lehet megpróbálok megkeresni egy pszichológust, köszi a tippet.
(Felpontoztam mindenkit :))
Szülésnél nem a hüvely mérete, hanem a medence mérete számít, a kettőnek pedig nincs köze egymáshoz.
A problémád valószínűleg nem anatómiai, hanem pszichés eredetű. Egyetértek a többiekkel, emiatt nem indokolt a császár.
De persze mindenhol lehet olyan dokit találni, aki talál indokot, ha császárt akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!