Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Egészségügyi szolgáltatási...

Egészségügyi szolgáltatási járulék tartozás-mi miatt gyűlhet össze?

Figyelt kérdés
89800 Ft tartozást mutat ebben az adószámlám. November óta dolgozom főállásban, előtte megbízással dolgoztam. Mindkét esetben biztosítottnak minősültem, miért van mégis tartozásom?

2024. márc. 26. 13:54
 1/6 anonim ***** válasza:
75%
Szar a rendszerük, mostanában sok ilyen hiba van úgy hallottam. Ebeven vagy üpon (nem tudom most épp melyiken lehet) nézd meg a járulékbefizetéseket ha tudod, ha ott jó, akkor vagy írj nekik epapírt, vagy menj be.
2024. márc. 26. 14:06
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Lekéred a részletes kivonatot, s azon majd látszik, hogy ez miből tevődik össze, s hogy melyik évben keletkezett.
2024. márc. 26. 14:07
 3/6 anonim ***** válasza:
74%
Vagy bemész megkérdezed,papírjaidat vidd a bejelentésekről.Lehet még régebbről maradt fenn a tartozás.
2024. márc. 26. 18:19
 4/6 anonim ***** válasza:

"November óta dolgozom főállásban, előtte megbízással dolgoztam."

A megbízás nem keletkeztet minden esetben biztosítottságot. Ha nem keletkeztet, akkor fizetned kell magad után ezt a bizonyos járulékot. Ha keletkeztet, akkor bejelentenek, mint biztosítottat a NAV-hoz ugyanúgy, mint egy munkaviszonyost. Ellenőrizd le a bejelentéseket. Ha olyan időszakra írtak elő járulékot, amikor megbízással dolgoztál ugyan, de nem keletkezett biztosítás általa (nincs bejelentés arra az időre), akkor megtaláltad a magyarázatot.

2024. márc. 27. 21:02
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Megnéztem a bejelentéseket, és végig rendben be vagyok jelentve, és biztosítottnak minősültem a megbízásos időszakban is. Következő lépésem tehát a személyes megkeresés lesz.
2024. márc. 29. 11:48
 6/6 anonim ***** válasza:
No és melyik évben keletkezett a tartozásod? Mi áll a kivonaton?
2024. márc. 29. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!