Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Az normális, hogy szerdán...

Az normális, hogy szerdán voltam a NAV-nál, de a nav.gov.hu felületen nézve az adóbevallásom meg mindog szerkesztés alatt van?

Figyelt kérdés

A családi kedvezményt nem havonta kérem hanem évente igénylem.

Ez miatt évente kell a navos adóbevallás tervezetet módosítanom, mert nem tennék bele a visszaigényelhető adót automatikusan, ezt külön kérnem kell módosításban. (Hogyan lehetne ezt automatikussá tenni?)

Szerdán voltam személyesen az ügyfélszolgálaton, beletették a családi pótlékot visszaigényelhetőnek, bankszámlaszámról is egyeztettünk.

De ha felnézek az oldalra (szja.nav.gov.hu) még mindig az áll ott hogy afjam meg a bevételemet töltsem ki a bevallást, szerkesztés alatt van az adóbevallásom. (Elkezdtem egyszer de nem tudom kitölteni hanem inkább bementem szerdán a navhoz.)

Normális hogy még most sincs kész az adóbevallásom?

#tervezet módosítás
márc. 22. 07:22
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Én ezt eddig is értettem. Viszont Te azt értsd meg, hogy az ügyintéző nem hagyhatja jóvá helyetted a bevallási tervezetet.

Semmi valótlant nem mondott, csak betöltötte helyetted az adatokat a tervezetbe, mivel azért mentél be, hogy ebben segítsen neked -> "eleve azért mentem be hogy csal.adokedvezménnyel módosítsák."

Megtette azt, amit kértél. Módosította. Ennyi. Minden további a te dolgod, és felelősséged.

"Egy szóval se említett semmit."

Valószínűleg nem sejtette, hogy nem tudod, mi vele a további teendő.

A leírtak alapján neked még az ügyintéző által módosított tervezetet jóvá kell hagynod ha mást már nem akarsz beleírni/módosítani rajta. Ha nem hagyod jóvá, akkor is ez lesz a végleges bevallásod, de csak május 21-én.

Ha jóváhagyod, akkor előbb. Már csak az a nagy kérdés, hogy a bankszámla kitöltésétől függetlenül jelölte azt, hogy vissza is kéred a neked járó összeget? Például erről sem tudunk semmit. Gondolom igen, ha azt mondta, hogy a kiutalás 30 nap (benyújtás/jóváhagyás napjától). De ezt csak gondolom, biztos nem vagyok benne. Ahhoz látni kellene a bevallási tervezet jelenlegi állapotát.

Tehát még mindig az a helyzet, hogy nem tudjuk "hol tart" a bevallási tervezeted. Ha szerkeszthető/folyamatban lévő státuszt ír, akkor szinte 100 %, hogy neked azt még jóvá kell hagynod. Nagyon furcsállanám, ha nem.

márc. 24. 05:43
 22/24 anonim ***** válasza:

Mivel - sajnos - én egy segítőkész ember vagyok, és látom, hogy elveszel ezekben a dolgokban, ha privát megkeresel, és rendelkezésre bocsátod a bevallás elkészítéséhez szükséges adatokat, akkor szívesen megcsinálom neked a bevallásod és átküldöm pdf. formátumban, amit valahol ki kell, hogy nyomtass, alá kell írnod, és eljuttatnod a NAV-hoz.

Én a bevallási tervezetedbe nem tudok belenyúlni, ahhoz csak neked van jogosultságod. Maximum készítek egyet neked papír alapon, amit elpostázhatsz a NAV-nak.

Hogy élsz a lehetőséggel, vagy inogsz még a dolgok között, és futod a köröket tovább, ezt rád bízom.

márc. 24. 05:48
 23/24 A kérdező kommentje:
Bemegyek a navhoz ismét. Köszönöm.
márc. 24. 06:10
 24/24 anonim ***** válasza:
Rendben.
márc. 25. 03:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!