Az normális, hogy szerdán voltam a NAV-nál, de a nav.gov.hu felületen nézve az adóbevallásom meg mindog szerkesztés alatt van?
A családi kedvezményt nem havonta kérem hanem évente igénylem.
Ez miatt évente kell a navos adóbevallás tervezetet módosítanom, mert nem tennék bele a visszaigényelhető adót automatikusan, ezt külön kérnem kell módosításban. (Hogyan lehetne ezt automatikussá tenni?)
Szerdán voltam személyesen az ügyfélszolgálaton, beletették a családi pótlékot visszaigényelhetőnek, bankszámlaszámról is egyeztettünk.
De ha felnézek az oldalra (szja.nav.gov.hu) még mindig az áll ott hogy afjam meg a bevételemet töltsem ki a bevallást, szerkesztés alatt van az adóbevallásom. (Elkezdtem egyszer de nem tudom kitölteni hanem inkább bementem szerdán a navhoz.)
Normális hogy még most sincs kész az adóbevallásom?
Az ügyfélszolgálatos azt mondta, 30 nap a kifizetés.
Csak ezek után 2 nap múlva az online szja felületen teljesen más van. Még ugy áll az egész szerintem ahogy én elkezdtem.
Pedig az ügyfeles ott előttem töltötte ki a gyermek adatait is a gépben.
2. Ezt írta:
". Ez nem is fog látszódni az eszja felületen úgy, ahogy te gondolod."
Akkor ez téves?
Nézd kérdező! Nem tudjuk, hogy mit töltött ki a NAV-os akkor ott neked az ügyfélszolgálaton.
Ha beleírt a tervezetbe, akkor azt ő nem hagyhatja jóvá, csak segített javítani, módosítani benne. Azt vagy Te hagyod jóvá a felületen, vagy ha nem teszel vele semmit, akkor május 21-én a végleges bevallásod lesz.
"kaptam is igazolast arról hogy csal.adokedvezmény visszaigenyelhető x összeg"
Valószínűleg a tervezetben is ez szerepel, csak nincs még "levégelve", hiszen bármi mást módosíthatsz rajta, amiről a NAV ügyintéző nem tudhat, nem dönthet. Ő nem fogja helyetted jóváhagyni -> még "szerkeszthető"
Szerintem ez történt, de valójában bármi történhetett, hiszen te magad sem tudod elmondani, hogy mi, rákérdezni pedig nem kérdeztél rá a további folyamatokra a bevallási tervezettel kapcsolatban. Az ügyintéző pedig volt annyira leterhelt, vagy fáradt, vagy életunt, hogy nem tájékoztatott róla.
Azzal mentem be hogy kérem módositani a családi kedvezmennyel.
Azt mondta rendben.
A gyermek adatait is beírta.
Bankszamlaszám egyeztetve.
Tájékoztatast kaptam hogy 30 nap a kifizetes.
Azt hittem kérdeznem se kell.
Téma lezárva.
Csak most az online tervezet kavart meg hogy még mindig szerkeszthető/folyamatba van.
Egy szóval se említett semmit.
Csak azt hogy 30 nap a kifizetesi idő. Pont. Viszlát.
Nem említett semmi olyat hogy ezt még jóvá kéne hagyni lezárni. Mivel eleve azért mentem be hogy csal.adokedvezménnyel módosítsák.
Ezt kértem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!