Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Az normális, hogy szerdán...

Az normális, hogy szerdán voltam a NAV-nál, de a nav.gov.hu felületen nézve az adóbevallásom meg mindog szerkesztés alatt van?

Figyelt kérdés

A családi kedvezményt nem havonta kérem hanem évente igénylem.

Ez miatt évente kell a navos adóbevallás tervezetet módosítanom, mert nem tennék bele a visszaigényelhető adót automatikusan, ezt külön kérnem kell módosításban. (Hogyan lehetne ezt automatikussá tenni?)

Szerdán voltam személyesen az ügyfélszolgálaton, beletették a családi pótlékot visszaigényelhetőnek, bankszámlaszámról is egyeztettünk.

De ha felnézek az oldalra (szja.nav.gov.hu) még mindig az áll ott hogy afjam meg a bevételemet töltsem ki a bevallást, szerkesztés alatt van az adóbevallásom. (Elkezdtem egyszer de nem tudom kitölteni hanem inkább bementem szerdán a navhoz.)

Normális hogy még most sincs kész az adóbevallásom?

#tervezet módosítás
márc. 22. 07:22
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
A navnál van mindenem, soha nem kellett beküldenem semmit.
márc. 22. 13:20
 12/24 anonim ***** válasza:
Ebben az esetben jó okáig várhatod a pénzed...
márc. 22. 13:25
 13/24 A kérdező kommentje:

Az ügyfélszolgálatos azt mondta, 30 nap a kifizetés.

Csak ezek után 2 nap múlva az online szja felületen teljesen más van. Még ugy áll az egész szerintem ahogy én elkezdtem.

Pedig az ügyfeles ott előttem töltötte ki a gyermek adatait is a gépben.

márc. 22. 13:54
 14/24 A kérdező kommentje:
Es kaptam is igazolast arról hogy csal.adokedvezmény visszaigenyelhető x összeg
márc. 22. 13:56
 15/24 anonim ***** válasza:
Oké, akkor várd ki a 30 napot.
márc. 22. 14:03
 16/24 A kérdező kommentje:

2. Ezt írta:

". Ez nem is fog látszódni az eszja felületen úgy, ahogy te gondolod."

Akkor ez téves?

márc. 22. 14:59
 17/24 anonim ***** válasza:
Nem téves, de ez le is lett írva.
márc. 22. 22:34
 18/24 anonim ***** válasza:

Nézd kérdező! Nem tudjuk, hogy mit töltött ki a NAV-os akkor ott neked az ügyfélszolgálaton.

Ha beleírt a tervezetbe, akkor azt ő nem hagyhatja jóvá, csak segített javítani, módosítani benne. Azt vagy Te hagyod jóvá a felületen, vagy ha nem teszel vele semmit, akkor május 21-én a végleges bevallásod lesz.

"kaptam is igazolast arról hogy csal.adokedvezmény visszaigenyelhető x összeg"

Valószínűleg a tervezetben is ez szerepel, csak nincs még "levégelve", hiszen bármi mást módosíthatsz rajta, amiről a NAV ügyintéző nem tudhat, nem dönthet. Ő nem fogja helyetted jóváhagyni -> még "szerkeszthető"

Szerintem ez történt, de valójában bármi történhetett, hiszen te magad sem tudod elmondani, hogy mi, rákérdezni pedig nem kérdeztél rá a további folyamatokra a bevallási tervezettel kapcsolatban. Az ügyintéző pedig volt annyira leterhelt, vagy fáradt, vagy életunt, hogy nem tájékoztatott róla.

márc. 23. 05:51
 19/24 A kérdező kommentje:

Azzal mentem be hogy kérem módositani a családi kedvezmennyel.

Azt mondta rendben.

A gyermek adatait is beírta.

Bankszamlaszám egyeztetve.

Tájékoztatast kaptam hogy 30 nap a kifizetes.

Azt hittem kérdeznem se kell.

Téma lezárva.

Csak most az online tervezet kavart meg hogy még mindig szerkeszthető/folyamatba van.

Egy szóval se említett semmit.

Csak azt hogy 30 nap a kifizetesi idő. Pont. Viszlát.

márc. 23. 07:20
 20/24 A kérdező kommentje:

Nem említett semmi olyat hogy ezt még jóvá kéne hagyni lezárni. Mivel eleve azért mentem be hogy csal.adokedvezménnyel módosítsák.

Ezt kértem.

márc. 23. 07:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!