Mitől lesz egy számla hiteles, érvényes?
Programozó vagyok, egyelőre itthoni gyakorló projektben egy webshopon dolgozom és most jutottam el odáig hogy hogyan is kellene NAV-kompatibilissé tenni a rendelés folyamatát.
Először is: egy számla mitől lesz hiteles? Ha én a weboldalon kreálok egy PDF-et és azon megjelentetem az összes kötelező elemet akkor az már egy hiteles számla?
És egy számlával mit kell kezdeni? Online kell a vásárló rendelkezésére bocsátani vagy nyomtatott formában (is)? Gondolom továbbá nekem is kell belőle egy másodpéldány nem?
Annyira azért nem egyszerű, hogy .pdf dokukat legyártasz a jogszabály szerinti alaki és tartalmi kellékekkel. Hitelesíteni kell, ha elektronikus számla, ha pedig nyomtatott számla, akkor a számla kibocsátónak alá is kell írnia cégszerűen. Ma már össze kell kötni a NAV rendszerével is a kibocsátott számlákat.
Ahogy fentebb írták, kevesebb macera, ha egy harmadik fél számlázási szolgáltatón keresztül mennek ki a számlák.
És amúgy a számla sorszámánál kötelező évenként sorszámozni őket? Például SZ-2024-1234
Vagy mindegy hogyan lényeg hogy egyedi sorszámuk legyen?
nem lehet csakúgy számlát gyártani,
a NAV-ot nem lehet kikerülni,
könyvelő ugyanúgy ajánlott ...
Kell kérj a NAV-tól egy adószámot és minden további dolgot is tőlük megtudsz.
Tel.: 1819, vagy személyesen.
3: Van a szamlazz.hu, online számlázó, nekem bönyi és drága is.
De 3D-ben nyomtatványboltban veszel egy számlatömböt, és abban minden úgy van már nyomtatva, ahogy kell.
A bolt lejelenti a NAV-nak, hogy megvetted azt a számlatömböt.
Sose kértél még boltban számlát?
Google: számlatömb - Képek
"A bolt lejelenti a NAV-nak, hogy megvetted azt a számlatömböt."
Utána ha kitöltöd, azt is le kell jelenteni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!