Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » A TB-tartozás mikorra évül...

A TB-tartozás mikorra évül el? Mi lesz ha az ember nem fizeti be?

Figyelt kérdés

Szociálisan rászorult vagyok hivatalosan, nincs bevételem, de a NAV azért csak tartja a markát ennek ellenére, ma kaptam a levelet hogy van 5000 Ft tartozásom, gondolom arra a pár napra ami az előző évi lejárta és a most megújított rászorultsági közt eltelt, mert nem tudtam elmenni azonnal a hivatalba megújítani.

Attól most tekintsünk el, hogy mennyire kicsinyes és undorító dolog egy munkanélküli csórón kőkemény 5000 Ft-ot követelni egy olyan országban, ami tele van adómentes milliárdosokkal. Az érdekelne, ha nem fizetem be, akkor mi történik? Elévül ez valamikor? Vagy 5000 Ft tartozásért elvisz a TEK, mint közveszélyes embert? Azt írják 20 napon belül fizessem be. De ha elévül, inkább azt választanám, jobb dolgot is tudok tenni 5000 forinttal, mint Orbán meg Mészáros Lőrinc ezermilliárdjait gyarapítani, szerintem nekik van már elég pénzük.

2023. dec. 4. 14:01
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
93%

Majdnem a bevételek felét befizetem adóként. Európa legmagasabb adóterheit nyögjük. Mármint, azok akik fizetik, ellenben veled, szóval inkább te adj hálát hogy eltartalak. Szivesen.

2023. dec. 4. 15:23
 12/26 A kérdező kommentje:

#11 Nem tartasz el, és én úgy fizetek adót, hogy bevételem sincs, 0 Ft havonta, amire eleve értelmezhetetlen hogy "nem fizetek adót", mert 0 Ft-nak nem lehet más adója mint 0 Ft, mégis befizettem most is egy ötezrest.

Nem nekem fizeted a bevételeid felét, hanem Orbánnak, Mészárosnak, Tiborcznak, meg a rengeteg adómentes focistának. Rajtuk kérd számon hogy mennyit adózol és mire. Nem nekem van 700 milliárdom. Szép is volna. Tessék normális kormányra szavazni, nem bűnözőkre, akkor talán nem fogod a bevételed felét leadózni. Ne azt buzeráljad aki kerek 0 Ft-ot keres havonta.

#10 Ha épp nagyon érdekel, komoly gerinc betegség + súlyos szorongás-depresszió-pánikzavar kombó. Ha tudnák dolgozni se alkalmaznának sehol, de nem is vagyok munkaképes, erről orvosi papírom is van.

2023. dec. 4. 15:29
 13/26 anonim ***** válasza:
59%

A gerincbetegseg jo esellyel gyogyithato.

Ahogy a szorongasra es depressziora is van gyogyszer. Ugy hivjak antidepresszans.

Te meggyogyulni sem akarsz. Elj akkor nyomorban.

2023. dec. 4. 15:42
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

"Amúgy meg befizettem a követelésüket pár perce, így most kb. 20%-a oda a teljes vagyonomnak."

Amíg itt marhaságokat írsz a "nagyérdemű" számára, addig kutathatnál a neten, hogy milyen lehetőségeid vannak online pénzkeresésre.

Pl. egyszerű story, használtcikk adásvétel online (vatera, jófogás, facebook stb.). Van olyan barátom, aki 20 éve ilyesmiből él, sokszázezer forintot keres havonta. Ha csak tizedét megcsinálod annak, amit ő, akkor nem kell sírnod, hogy nincs pénzed.

"Nem lehet egyszerre kifogásokat is és pénzt is keresni " --- Petőfi Sándor

2023. dec. 4. 16:13
 15/26 anonim ***** válasza:
75%

Olyan, hogy "gerincbetegség" nem létezik, rengeteg mindent ide lehet sorolni, de semelyik sem akadálya annak, hogy dolgozni tudj.

Másrészt ha beteg vagy, akkor éppen hogy ellátnak, szóval nem csak úgy fizetsz a semmiért.

2023. dec. 4. 16:13
 16/26 anonim ***** válasza:
83%

Ket opcio van. Vagy olyan komoly a gerinc eredetu betegseged ami valoban akadalyozza az eletedet. Ekkor nyilvan egy hosszu varolista utan ingyen megmutenek tb alapon. A szakorvos javaslatara.

Vagy nem komoly es nem akadalyozza hogy dolgozz. Maximum ulomunkat vegzel es nem emelsz de ilyet is lehet talalni.

A masik meg hogy remek gyogyszeres kezelesek vannak a depressziora es a szorongasra.

De gondolom neked jo igy. Inkabb elsz 25000bol, mint hogy tegyel valamit.

2023. dec. 4. 16:17
 17/26 anonim ***** válasza:
75%

Ha spórolni akarsz a TB-n iratkozz ki róla, ki lehet, akkor jövőre megspórolod az 5k-t es aki meg 10%-ot perkál a bruttójából és a hátán viszi az országot talán kap ellátást. Krónikus beteg persze, mindenki kitalál valamit, csak ne kelljen két szalmaszálat keresztbe tenni. Ha nem melózol mivel voltál olyan elfoglalt hogy nem tudtál bemenni a hivatalba?

Pró tip: kötessd ki a netet, azon is sokat tudsz spórolni magadnak anyagilag, nekünk meg ezeket a hülye kérdéseket

2023. dec. 4. 16:55
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem a kérdező felháborodását és a tirádáit a hozzászólásaiban... A jelek szerint igenis kap ellátást, a betegsége miatt a TB-jét is fizetik szociális alapon, akkor? Ha azt se volt képes elintézni, hogy időben megújítsa a jogosultságát a TB-re, akkor ez van, fizetni kell.

Ez nem az Orbán - Gyurcsány- Brüsszel - focisták - Mészáros hibája, még kevésbé az országé, ez csak és kizárólag a kérdezőé, aki nem volt képes felemelni a fenekét és időben intézkedni a saját ügyében. SZóval lehet itt háborogni, de akkor azt inkább a tükör előtt kellene, mert a kérdező ezt bizony magának köszönheti.

2023. dec. 4. 17:47
 19/26 anonim ***** válasza:
0%
Pontosan. Lehet itt orbanozni meg mindent, de senki ne gondolja hogy mashol jobb. Az usaban is pont le vannak szarva az ilyenek. Nem veletlenul van annyi csoves ott is. Van aki veterankent, egy labbal el igy. A nagy USAban.
2023. dec. 4. 17:50
 20/26 anonim ***** válasza:
69%

"a most megújított rászorultsági"

Akkor most már eltart az állam,

amit annnyira szidsz ?

2023. dec. 4. 18:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!