Jogtalan TB tartozás?!
Könyvelődet sürgősen cseréld le! a következők miatt:
" amit elméletileg a könyvelőm hosszas huzavona után lezongorázott velük!"
Valószínűleg ez csak elmélet maradt. Nélküled ezt nem tudja elintézni ugyanis.
"A könyvelőm szerint gáz, hogy úgy reklamálunk, hogy már jogerőre emelkedett, "
Nagy ostobaságot mondott.
GYED, GYES alatt nem vagy köteles egészségügyi szolgáltatási járulékot fizetni. Ha az ellátás idejére íródott elő a járulék, és valóban a NAV írta elő (124. adónemen van nyilvántartva), nem pedig a NEAK (408-as adónemen van nyilvántartva), akkor azzal egyeztetni, aki előírta azt.
2020. július 01-jétől a NEAK írja elő a járulékokat, nem a NAV, tehát a NAV-nak nincs "beleszólása" ettől a dátumtól kezdve. Az ne zavarjon, hogy ettől függetlenül a NAV levelez veled ezzel kapcsolatban.
A NAV-tól megtudhatod, hogy még ők, vagy már a NEAK írta elő a járulékot.
Valamilyen irattal igazold, hogy mettől meddig kaptad a fenti ellátásokat, azzal keresd fel az ügyfélszolgálatot. Segítenek a papírok kitöltésében, majd idővel törlődik az előírt fizetési kötelezettség, ez által túlfizetésed keletkezik azon az adónemen, amit egy átvezetési és kiutalási kérelem kitöltésével, és NAV-hoz történő benyújtásával vissza tudsz majd kérni.
Valószínűleg ez csak elmélet maradt. Nélküled ezt nem tudja elintézni ugyanis.
Miért ne tudná?
Simán megy meghatalmazással, egy ügyfelemnek se kellett magának intézni.
Nem így értettem, hogy nélküle nem megy.
Mivel az érintettnek kell igazolnia, hogy mettől meddig kapta a szóban forgó ellátást, ezért "nem megy nélküle". Tehát a tudta nélkül nem tudja elintézni a könyvelő (sem).
4, elég nagy baj, ha nem tudod napra pontosan a vállalkozóidról, mikor milyen ellátást kaptak
.
5-ös!
Nincsenek vállalkozóim. Köszi.
"vállalkozás a nevemen ami 2021.januárjában megszűnt"
"én mindeközben gyeden voltam"
"kaptam tavaly nyáron egy fizetési felszólítást, amit elméletileg a könyvelőm hosszas huzavona után lezongorázott velük!"
"Azóta ismét van egy vállalkozásom, és most a vállalkozói bankszámlámról leszedett a nav 118.000 Ft-ot"
Összeállt a történet időrendi sorrendben? Az ellátás igazolást a folyósító szerv adja ki, nem a NAV, ahol van meghatalmazása a könyvelőnek. És a többi...
Megtennéd többünk kedvéért, hogy nem egy síkon gondolkodsz? Köszi.
Ha nincsenek vállalkozóid, inkább ne szólj bele. Nem csak a navhoz van meghatalmazásunk.
Gyed alatt volt vállalkozó, tehát alap, hogy kezünkben a határozat az ellátásról, mert bemondásra nem dolgozunk, és befolyásolja a járulékfizetét, milyen ellátást kap.
És 99%- ban igazolás sem kell, egy telefonnal ki szokott derülni, hol a hiba és helyreteszik.
Bírom, mikor az okos, akinek semmi köze hozzá és leugatja azt, akinek ez a napi munkája.
Én is szeretem, ha olyan "ugat", aki nem a kérdező könyvelője. :)
"Gyed alatt volt vállalkozó, tehát alap, hogy kezünkben a határozat az ellátásról"
Feltűnt, hogy új vállalkozása van? Meg se fordult a fejedben, hogy nem biztos, hogy ugyanaz a könyvelője, mint aki GYED alatt volt?
Kérdező!
Tedd azt, amit a 2-es válaszoló írt. Hidd el, hogy ismeri a dolgok menetét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!