Létezik, hogy egy adag tb tartozás még nincs felvezetve?
Az utóbbi években voltak időszakok, mikor nem lett fizetve a tb-m. Most szeptember óta fizetve van, előtte nem volt.
Októberben kaptam levelet, amiben az állt, hogy valamennyi korábbi tartozás elévült, maradt egy bizonyos X összeg.
Most rendezni szerettem volna a tartozásaim, de lekérdeztem ügyfélkapuval és az a maradék X összeg is elévültnek van felvezetve, így jelenleg valami ezerpárszáz forintos késedelmi díj van, ami aktív.
Ilyenkor mi van? Későbbi tartozások majd még felkerülhetnek?
Ha a nav-hoz elmennék, ők is azt látnák, amit én?
A TAJ érvényessége miatt aggódom, most lekérdezésre azt írja, hogy létező és érvényes.
"A TAJ érvényessége miatt aggódom, most lekérdezésre azt írja, hogy létező és érvényes."
A TAJ-számod akkor érvénytelenítik, ha a 408. egészségügyi szolgáltatási járulék adónemen felhalmozol 6 havi járuléknak megfelelő tartozást. Havonta most a járulék 8 ezer forint. Tehát 48 ezer forint tartozásnál indul a TAJ-szám érvénytelenítés. A 138. késedelmi pótlék adónemen fennálló tartozásra nem érvénytelenítik a TAJ-számot. Azt kizárólag a 408. adónemen fennálló - legalább fenti összegű - hátralék esetén teszik meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!