Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Tényleg megszűnhet a készpénze...

Tényleg megszűnhet a készpénzes bérkifizetés a jövőben? Akár 2024-től? Több helyről hallom hogy a munkáltatók már nem fizetnek ki jövőre készpénzben senkit csak átutalással a jövő évtől. Van ennek alapja?

Figyelt kérdés

2023. nov. 16. 20:45
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
10-es: a "szürke" fizetéssel az a gond, hogy a szürke összeg a munkaadónak bevételként megjelenik, kiadásként nem, ezért magasabb bevétel után kell adóznia. (ÉS ez föként nem a kormány problémája, hanem az államé - a kettö nem ugyanaz, és ha mindenki becsületesen adózna, sokkal alacsonyabb adók is elegendöek lennének.)
2023. nov. 19. 08:48
 12/14 anonim ***** válasza:

"szürke összeg a munkaadónak bevételként megjelenik, kiadásként nem"

Ebben is tévedésben vagy. Bevételként sem feltétlenül jelenik meg, csak szólok. Ha mégis, akkor szerez hozzá számlát, hogy el tudja könyvelni kiadásként. Gyanítom, hogy Te nem dolgoztál könyvelőként 27 évig.

"ez föként nem a kormány problémája, hanem az államé - a kettö nem ugyanaz"

Ez már szőrszálhasogatás... :)

"és ha mindenki becsületesen adózna, sokkal alacsonyabb adók is elegendöek lennének"

Én ennyire nem vagyok ebben biztos. A legtöbb hatalom éhes még akkor is, ha már tele a gyomra. Lásd -> Orbán-kormány. Nem véletlen, hogy 22 év tisztesség után átálltam a sötét oldalra. ;)

2023. nov. 20. 04:54
 13/14 anonim ***** válasza:
Én NEM az "Orbán-kormányról" beszélek, hanem normális államról és normális kormányról. (ÉS értelemszerüen NEM MAgyarországról!)
2023. nov. 20. 07:48
 14/14 anonim ***** válasza:
... akkor ne magyar oldalon feltett kérdésre válaszolj! Gondolatolvasó amúgy sem vagyok. Külföld nem érdekel, mert én itt élek, és nem ott. Külföldön - normális kormány esetén - majd én is rendesen adózom. ;)
2023. nov. 21. 03:44
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!