Mi abban a logika hogy a veszteséges cégeknek is kell nyereségadót fizetni?
Figyelt kérdés
Eleve nem értem a nyereséget miért kell megadóztatni, de hogy szegény cég veszteséges lett és még adót is kell pluszba fizetni na az a nonszensz.2023. nov. 6. 17:21
1/6 anonim válasza:
Nem feltétlenül kötelező veszteségesen nyereségadót fizetni. De alapvetően értem a problémádat és nagyjából egyet is értek vele. Azért vezették be anno, mert sokan trükköztek a számlákkal (bevétel eltitkolás, költségszámlák buherálása, stb), és így akarták “motiválni” a vállalkozókat a fehér gazdaság irányába. Vagyis az volt a cél, hogy nincs értelme csalni, mert adózni amúgy is kell.
2/6 anonim válasza:
Kérdező a kérdésed feltehetően (100%) fantáziakérdés, ám legyen tegyük fel, hogy valós!
Miért baj neked, hogy nyereségadót kell fizetni a veszteséges cégeknek?
Belegondoltál már, hogy a 0,00000Ft-ra fizetendő 9%-os adó mennyi forintosítva? A matekkal miért nem vagytok köszönő viszonyban, haragszol rá?
3/6 anonim válasza:
Azért kettes, mert a minimumadó nem ezen az elven működik.
4/6 A kérdező kommentje:
"Miért baj neked, hogy nyereségadót kell fizetni a veszteséges cégeknek?"
Pont azért baj mert veszteséges.
Elsőnek meg köszönöm így már értem nagyjából
2023. nov. 6. 19:58
5/6 anonim válasza:
2, javaslom, ismerkedj a nyereségminimum kifejezéssel.
6/6 anonim válasza:
A veszteség elhatárolható, a későbbi nyereség csökkenthető vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!