Jogosan követelik a pénzt?
Közel 1 éve mentem vissza dolgozni csökkentett munkaidőebe és adminisztrációs hiba miatt, nem csökkentették a rendszerben az óraszámot.
Mivel minden hónapban 30-40 túlórám volt,eleve több penzzel számoltam, nem gondoltam ilyesmire.
Tegnap hívtak hogy hiba történt, fizessek vissza kb 800 000 ft-ot.
4: Rajtad is átment a papír és te se vetted észre közel 1 éven át, pedig téged érint leginkább!
Kérd meg őket, hogy a béred egy részéből törleszthesd a tartozást.
Az előlegnyújtásból eredő követelésre vonatkozó szabályokat kell megfelelően alkalmazni, ha a munkavállaló az elszámolt munkabérnél magasabb összegű munkabérben részesült.
A jogalap nélkül kifizetett munkabér 60 napon túl akkor követelhető vissza, ha a munkavállalónak a kifizetés alaptalanságát fel kellett ismernie, vagy azt maga idézte elő.
A munkabérből való levonásnak jogszabály vagy – a levonásmentes munkabérrészig – végrehajtható határozat alapján van helye.
A munkáltató követelését a munkabérből levonhatja a munkavállaló hozzájárulása alapján a levonásmentes munkabérrészig, vagy ha az előlegnyújtásból ered.
Ami számomra aggályos: Visszakövetelheti-e egyáltalán a munkáltató 60 nap elteltével a többlet kifizetést? Én kapásból nem fizetném vissza, mert nem vagyok benne biztos, hogy jogos az. Ő hibázott (nem is kicsit), neki kellett volna felismernie a kifizetés alaptalanságát. Nyilván egy dolgozó nem ért hozzá annyira, - főleg túlóráztatva -, hogy felismerje azt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!