Honnan állapítható meg hogy egy vállalkozás FIFO vagy átlagár módszert alkalmaz?
12: Az a szomorú, hogy te ennyire túlgondolsz egy kérdést!
Kb. egy eldöntendő kérdést tettem fel, amire igen vagy nem a válasz. Ez esetben, hogy a számviteli politikából vagy a vállalkozás adja meg.
Erre te megkérdezed, hogy mi a FIFO vagyis mire gondolok. Hogyhogy mire?! Ez nem olyan kérdés, hogy mindenki másra gondolna. FIFO mint módszer, tudod.... first in first out...
Miért kell túlkombinálni egy kérdést, ami igazából annyirol szólt, hogy honnan állapítható meg melyik módszer van használva. Nem egy olyan hu de nagy kérdést kérdeztem...
Mellesleg "És hát úristen... szomorú, hogy ők lesznek a jövő szakemberei."
Miért is nézel le másokat? Miért gondolod hogy te jobb/ különb vagy?
A világ változik, van ami jobb van ami rosszabb irányba de kétlem, hogy te mindent megtanultál volna az iskolában! Ne hogy azt mond már nekem, hogy te úgy mentél oda dolgozni hogy te tudtál mindent mert a suliban megtanították.... Nyilván ad egy alapot, de a munka részét nem az iskolában tanítják meg hanem az életben. Rengetek olyan példa van az iskolában ami az életben nincs, de meg kell csinálni ahhoz hogy végezzünk.
Az életszerű példákat úgyis a munkahelyen tanulja meg az ember.
Ne haragudj, de nagyon nem szimpatikus a szemléletmódod...
14:
Miért is kéne leszállnom bárhonnan?!
Feltettem egy kérdést, amit egyesek túlgondolnak, pedig állítólag nekik tudni kéne hisz az ő idejükben még jó volt az oktatás....
aztán az a hülye aki kérdez, mert nem lett megtanítva?!
Senki nem fogja az életben visszakérdezni a tételeket.
Amit a munkahelyen kell csinálni, azt ott megtanítják...
Kérdező, konkrétan az első válaszban le lett írva a kérdésedre a válasz. A többi puszta kíváncsiság volt, de nagyrészt a kérdést sem értetted láthatóan. Nyilván tudom mit jelent a fifo, ellenben te nem válaszoltad meg az utána feltett kérdéseket. Mindegy, el is engedtem ezt a részét.
És nem, én sem tanultam meg mindent az iskolában nyilván. De látom a mostani hallgatókon, mérlegképes tanoncokon az oktatási rendszer csődjét. Szóval amikor egy frissen végzett nem tudja megkülönböztetni a kimenő számlát a bejövőtől, ott azért nagy gond van. És nagyon sok ilyet tudnék mondani még példaként, az elmúlt évek alatt azért sok horrort láttam már. Ami még bicskanyitogatóbb, hogy elvárják pályakezdőként, nulla tapasztalattal a 4-500-as nettókat, közben pedig egy főkönyvből nem tudják kiolvasni az eredményt. Ez a generation gap elég para egyébként és tudom boomer szöveg, de mi még tanulni mentünk be a munkahelyre minden nap az öregektől. A mai tanoncok merőben mások. Erről könyvet tudnék írni amúgy :D Mióta kb ellehetetlenítették a külső oktatók bevonását az egyetemeken, azóta én is elengedtem ezt. Próbálunk válogatni a gyakornokok között már, egyetem által ajánlottakat is teszteljük, így elég sok kihullik már az elején, de így sem kerülhető el, hogy totál inkompetens emberekkel hozzon össze a sors.
Minket amúgy még megtanítottak jogszabályt olvasni, értelmezni, megtanították hogy ha nem tudsz valamit akkor azt hol és hogyan keresd. Ez ma már teljesen hiányzik. És ez nagy baj. Ha ez még része lenne az oktatásnak, akkor fel sem kellett volna tenned a kérdést, hanem tudtad volna, hogy hol keresd meg rá a választ.
És ez pont nem tétel, ez pont mindennapos dolog a munkában, ezzel gyakran lehet találkozni. Szóval ez nem volt jó példa.
Ja és túlzottan nem érdekel a szimpátiád, nem azért járok erre az oldalra :D
utolsó: "Nyilván tudom mit jelent a fifo" akkor miért kérdezed meg mit értek alatta? Hányféleképpen lehet érteni egy fifo módszert?
"Ami még bicskanyitogatóbb, hogy elvárják pályakezdőként, nulla tapasztalattal a 4-500-as nettókat" persze,mert be vannak hülyítve hogy mennyit lehet Bp-en keresni könyvelőként, én vidéken élek 200 ezres nettóról is alig merek álmodni...
"Ez a generation gap elég para egyébként és tudom boomer szöveg, de mi még tanulni mentünk be a munkahelyre minden nap az öregektől." elég baj az, hogy az "öregektől" kell tanulni, a fiataloknak meg nincs helyük, máskülönben amit ők átadnak már rég nem is úgy működik...
"Erről könyvet tudnék írni amúgy :D"hajrá, mi tart vissza?
"Próbálunk válogatni a gyakornokok között már, egyetem által ajánlottakat is teszteljük, így elég sok kihullik már az elején, de így sem kerülhető el, hogy totál inkompetens emberekkel hozzon össze a sors." Na ez meg a másik nap probléma, a munkahelyek/munkáltatók válogatnak, aztán felveszik a nagy pénzeket pályázatként, hogy ők pályakezdőket alkalmaznak aztán amint letelik az összeg folyósítása el is köszönnek tőle... ennyire nem kellene válogatni, nem hiszem el, hogy egy egyetemen végzett embernek nem lehetne megtanítani azt a munkát úgy, hogy azt el is tudja végezni...
"Minket amúgy még megtanítottak jogszabályt olvasni, értelmezni" minket speciel nem tanítottak meg, de van aki nem csak magol, hanem érdeklődik és ami érdekli megtudja rá a választ kapni...
"És ez pont nem tétel, ez pont mindennapos dolog a munkában, ezzel gyakran lehet találkozni. Szóval ez nem volt jó példa. " Nem is a kérdésre értettem, hogy egy tétel. Hol olvastál ilyet?! Általánosságban írtam, hogy a tételeket meg kell tanulni de a munkahelyi feladatok pont nem arról fognak szólni
"Ja és túlzottan nem érdekel a szimpátiád, nem azért járok erre az oldalra :D" túlzottan engem sem érdekelt a túlgondolt válaszod. Egy egyszerű kérdést tettem fel, amire te nem tudtál válaszolni, inkább tettél még mellé másik 3 kérdést mert egy egyszerű kérdést túldramatizáltál annak ellenére, hogy te tanultál jogszabályt értelmezni
17: de az oktatást nem tudjuk megváltoztatni
ezáltal arra tudunk hagyatkozni, hogy a munkahelyen ahol betanítanak azt eltudjuk végezni ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!