Mi van, ha csak a kötelező minimum járulékot fizetem?
"SZJA-t sem a teljes jövedelem alapján fizetsz"
Dehogynem. Bevétel minusz költséghányad után kell számolni az SZJA-t. Plusz van ugye az 1,93 millió adómentes rész, de azt már túlléptem.
Nah, vagyis akkor mégiscsak kilyukadtunk oda, amit én is mondtam, hogy szja-t nem a teljes jövedelem után fizetsz :)
Mivel a jövedelmedből először levonjuk az 1,392 milliót (mivel ennyi az adómentes rész) és csak a fennmaradóra fizeted meg az szja-t.
Oké, csak írtad, hogy tiszta az szja, aztán mégsem úgy írtad... Az egy dolog, hogy a meghaladtad már a mentes keretet, ennek ellenére nem a teljes jövedelem után fizeted, pláne nem valami nem tudom honnan szedett 1,93 millióval korrigálva.
Amúgy a járulékalapod ha a gbm alapján van, akkor minden ilyen ellátást ez után fogsz kapni, nem csak a nyugdíjat.
Tudom mennyi a mentes alap, csak elgépeltem, így lett az 1,39 millióból 1,93. És ugye utólag már nem tudom javítani a hozzászólást.
Node: azt értem, hogy mindent (nyugdíj, táppénz, álláskeresési, stb) a GBM alapján kapok, ha csak a minimum járulékot fizetem, de ez így szabályos? Mert a könyvelőm csak a minimum járulékot számolta, holott a jövedelmem jócskán meghaladta a GBM-et.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!